5 beneficii extraordinare ale artelor martiale

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 07:02
10859 citiri
5 beneficii extraordinare ale artelor martiale
Ibtimes

Artele martiale inseamna disciplina, autocontrol, intarirea organismului, antrenarea si dezvoltarea trupului si a mintii si nu numai.

Beneficiile pe care le aduc acestea celui care le practica variaza atat la numar cat si la intensitate in functie de stilul ales. Iar in prezent exista sute de stiluri de arte martiale. De aceea, pentru a descoperi ce se potriveste mai bine constructiei tale fizice si temperamentale, poti testa cat mai multe.

Daca vrei insa sa afli care sunt cateva efecte pozitive de ansamblu ale acestora, care au fost evidentiate de ibtimes.com.

1. Coordonare

Fiecare stil de arte martiale iti imbunatateste capacitatea de coordonare, doar ca unele au acest efect intr-o proportie mai mare, iar altele intr-una mai mica. Karate spre exemplu nu este la fel de bun la acest capitol precum este Capoeira, insa amandoua te fac mai puternic si mai flexibil. Ceea ce conteaza cel mai mult este sa iti placa stilul ales, antrenorul si colegii, altfel s-ar putea sa renunti repede.

2. Prieteni

Practicarea artelor martiale reprezinta si un bun mod de a socializa si de a-ti face noi prieteni. Stilul ales are o influenta importanta deoarece persoanele mai agresive prefera de regula arte mai agresive. Cu cat testezi mai multe tipuri cu atat ai mai multe sanse sa descoperi care anume ti se potriveste.

3. Modestie

Un profesor bun, pe langa practicarea in sine a unui anume stil, iti poate schimba modul in care gandesti. Nu peste noapte, insa cel mai probabil in timp una din trasaturile care sunt insuflate adesea este modestia. Atunci cand alegi antrenorul bazeaza-te pe recomandarile altora si pe intuitie. Cauta sa fie prietenos si modest.

4. Disciplina

In toate artele vechi disciplina este o piatra de temelie, fiind si o trasatura de care ai nevoie in multe dintre activitatile pe care le ai de indeplinit de-a lungul timpului. Aceasta se formeaza insa cu destul efort. Vei avea momente in care vei simti ca nimic nu merge bine si ca antrenamentul este foarte greu. Daca vei trece insa de primele sase luni, vei avea o satisfactie rar intalnita.

5. Deschiderea mintii

La inceput, cel mai probabil ti se va intampla sa iti fie teama de ce vei exersa, mai ales pentru ca este vorba de notiuni precum a ataca si a te apara, dar pe masura ce incepi sa te obisnuiesti cu stilul ales vei simti ca vezi lumea altfel, in special datorita faptului ca ai reusit sa te adaptezi la ceva destul de dificil si neobisnuit. Este o provocare ce iti deschide mintea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#beneficii arte martiale, #roluri arte martiale , #fitness