5 exercitii cu banda elastica pentru brate - le poti executa absolut oriunde (Galerie foto)

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 09:47
19348 citiri
5 exercitii cu banda elastica pentru brate - le poti executa absolut oriunde (Galerie foto)
Foto: Serban Blebea

Benzile elastice sunt o modalitate excelenta pentru a adauga un plus de rezistenta antrenamentului tau. Acest echipament este accesibil ca pret, nu ocupa mult spatiu si te poti antrena cu el oriunde - acasa, in camera de hotel, in parc sau la sala.

La fel ca in cazul ganterelor, gasesti benzi elastice cu grade diferite de rezistenta, in functie de forta de care ai nevoie ca sa le intinzi. Iti recomand sa alegi o banda cu rezistenta medie sau mare, chiar daca esti la inceput.

Sunt sute de exercitii pe care le poti face cu banda elastica, asa incat sigur nu te vei plictisi.

Uite cum sa iti construiesti singur un circuit de exercitii eficiente pentru brate. Am inclus in cadrul acestuia exercitii pentru biceps, triceps, umeri, piept si spate.

Ridicari pentru umeri

Sculpteaza-ti umerii cu acest exercitiu de izolare. Stai cu un picior pozitionat pe mijlocul bandei elastice. Apuca ambele capete ale bandei si ridica bratele intinse in fata pana la nivelul umerilor. Coboara bratele usor si revino in pozitia initiala.

Foto: Serban Blebea

O alta varianta a acestui exercitiu, care iti lucreaza umerii din alt unghi, este urmatoarea. Pornind din aceeasi pozitie, ridica bratele in lateral, in loc de inainte.

Vezi si cum iti poti antrena intregul corp in doar zece minute

Fluturari pentru piept

Prinde banda la nivelul pieptului de un copac, un stalp sau orice ai la dispozitie. Stai cu spatele la banda si apuca fiecare maner. Paseste in fata ca atunci cand ai executa o fandare. Apoi departeaza bratele cu palmele orientate in fata si apropie bratele. Mentine o secunda si revino in pozitia initiala.

Foto: Serban Blebea

Flexii pentru biceps

Prinde banda de un copac sau de un stalp la nivelul umerilor si apuca manerele cu palmele orientate in sus. Paseste in spate ca si cand ai executa o fandare, pana cand bratele sunt intinse. Din aceasta pozitie, indoaie antebratele si revino apoi la pozitia initiala.

Foto: Serban Blebea

Pentru spate si triceps

Acest exercitiu te ajuta sa lucrezi atat spatele, cat si tricepsul (partea anterioara a bratului). Uite cum sa il executi: fandeaza in fata si sprijina-te cu antebratul pe piciorul de pe aceeasi parte, la fel ca in imagine. Pune banda elastica sub talpa piciorului din fata. Apoi trage bratul in sus pe langa corp, mentine o secunda si apoi intinde bratul catre inapoi. Revino in pozitia initiala si repeta.

Foarte important cand executi acest exercitiu este sa mentii spatele drept si sa nu te rasucesti. De asemenea, regleaza lungimea benzii elastice, astfel incat sa simti ca opune rezistenta.

Foto: Serban Blebea

Pentru spate

Prinde banda de un copac sau stalp la nivelul pieptului. Departeaza-te de suport, astfel incat bratele si banda sa fie complet intinse. Apoi trage coatele catre inapoi, strangand omoplatii in spate. Imagineaza-ti ca ai un pix prins intre omoplati si nu vrei sa il lasi sa iti scape. Mentine 1-2 secunde si revino la pozitia initiala.

Foto: Serban Blebea

Afla si care sunt exercitiile potrivite care iti sculpteaza posteriorul

Combina miscarile de mai sus intr-un circuit eficient, astfel: executa 12-15 repetari din fiecare exercitiu. Apoi ia o pauza de un minut si reia circuitul de inca 2-4 ori in functie de nivelul tau de fitness.

Serban Blebea este specialist in transformer corporale. Daca vrei sa iti tonifiezi intregul corp la tine acasa, cu antrenamente scurte si eficiente de doar 10 minute inscrie-te in Provocarea de 14 zile.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Exercitii cu banda elastica, #exercitii brate banda elastica , #fitness