6 exercitii rapide pentru un abdomen plat

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 08:40
25245 citiri
6 exercitii rapide pentru un abdomen plat

Cele mai multe dintre femei isi doresc sa aiba un abdomen plat, insa li se pare destul de complicat sa mearga la o sala pentru a lucra, mai ales odata cu inaintarea in varsta (care aduce dupa sine si o dificultate mai mare in a face ca grasimea din jurul taliei sa dispara).

Potrivit prevention.com, poti obtine insa rezultatele dorite, rapid si stand acasa, cu ajutorul a sase exercitii Pilates, care lucreaza toate grupele de muschi abdominali. Fa aceste exercitii de trei ori pe saptamana si, pentru a avea succes maxim, incearca sa incordezi cat mai mult abdomenul de fiecare data (apropiind cat se poate de mult buricul de coloana vertebrala).

1. Toe Dip

A. Stai intinsa pe spate si indoaie genunchii ridicand gambele astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade cu coapsele. Lasa mainile pe langa corp, cu palmele in jos. Tine muschii abdominali incordati.

Bautura ideala dupa exercitiile de forta

B. Inspira si lasa in jos piciorul stang, usor, miscandu-l numai din sold, fara a atinge insa podeaua. Expira si ridica piciorul pana ajungi cu el in pozitia initiala, de 90 de grade. Fa acelasi lucru si cu celalalt picior si apoi repeta cu fiecare de cate 12 ori.

2. Cerculete cu picioarele

A. Stai pe spate cu picioarele intinse pe podea. Ridica piciorul stang pana devine perpendicular cu linia tavanului, cu varfurile degetelor indreptate in sus si tine mainile pe langa corp, palmele in jos. Stai asa intre 10 si 60 de secunde.

Exercitii pentru picioare frumoase

B. Deseneaza apoi un mic cerc imaginar pe tavan folosind varfurile degetelor de la piciorul ridicat, avand grija ca miscarea sa fie facuta din sold. Inspira cand incepi sa desenezi cercul si expira cand l-ai terminat. Tine corpul cat mai drept si incordat cu putinta. Fa sase astfel de cercuri si inca sase in sens invers. Repeta si cu celalalt picior.

3. Incrucisari

A. Incepi la fel ca in primul exercitiu, insa tine mainile sub cap, cu coatele in lateral. Roteste-ti trunchiul spre dreapta, tragand de cotul stang si ridicand capul si umerii de pe podea.

Ce sa mananci inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice

B. Cand ai inceput miscarea de rotatie inspira adanc si adu genunchiul drept spre umarul stang, in timp ce piciorul stang il intinzi cu varful spre tavan, ridicat cam la 45 de grade. Cand expiri, roteste-ti trunchiul spre stanga, aducand genunchiul stang spre umarul drept, si intinde celalalt picior tot la 45 de grade. Lucreaza sase astfel de exercitii.

4. Lovituri cu picioarele

A. Stai pe partea stanga, cu picioarele intinse. Ridica-te pe cotul stang, indreptand capul. Antebratul stang tine-l indreptat in fata, nu in rand cu linia corpului. Sprijina palma dreapta pe podea. Ridica usor piciorul drept din sold si indreapta-l in fata (pana ajunge paralel cu antebratul stang sau chiar mai mult, cat poti).

Cele mai nepotrivite exercitii fizice

B. Expira in timp ce tragi de varful piciorului drept (cu doua extensii). Inspira atunci cand il duci la pozitia initiala, langa celalalt picior. Repeta de sase ori aceste miscari si apoi schimba partea si piciorul.

5. Extensii si rotatii

A. Stai intinsa pe burta, cu fruntea sprijinita pe bratele indoite, palmele pe podea. Departeaza picioarele pana ajungi cu ele in dreptul soldurilor.

B. Ridica-ti capul, umerii si pieptul de pe podea si roteste-ti trunchiul spre dreapta, apoi revino la pozitia initiala. Fa aceeasi miscare si spre stanga, si apoi repeta alternand ambele parti pana cand lucrezi cate sase rotatii de fiecare parte.

6. Intinderi pe o parte

A. Stai asezata pe soldul stang cu piciorul stang indoit in fata ta, sprijinita in mana stanga (palma pe podea). Indoaie genunchiul drept (spre tavan) punand talpa langa talpa piciorului stang. Intinde bratul drept sprijinindu-l pe genunchiul drept.

Beneficiile exercitiilor fizice facute de dimineata

B. Incordeaza abdomenul, ridica-ti soldurile de pe podea, sprijinindu-te pe genunchiul stang in timp ce intinzi piciorul drept. In acelasi timp, ridica si bratul drept intinzandu-l deasupra capului, astfel incat sa formezi o linie dreapta intre piciorul drept si bratul drept. Ramai asa intre 10 si 30 de secunde. Revino la pozitia initiala si repeta pe partea cealalta.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#exercitii abdomen plat, #exercitii fizice dimineata, #exercitii intretinere corp, #fitness abdomen , #fitness