Ziare.com

Beneficiile practicilor Yoga pentru femei

Sambata, 10 August 2013, ora 12:03

   

Beneficiile practicilor Yoga pentru femei
Unii fac greseala sa confunde practicile Yoga cu exercitiile fizice sau cu simpla meditatie.

Ei nu sunt informati sau pur si simplu nu-si dau seama ca Yoga este mai mult decat atat, este un mod de a-ti ingriji concomitent si sistematic atat corpul, cat si spiritul si mintea.

Pentru femeia moderna, care adesea cauta solutii ca sa-si mentina un bun tonus, sunt insuficiente exercitiile fizice care actioneaza asupra corpului, dar nu asupra mintii si este insuficienta relaxarea care se adreseaza mintii in timp ce corpul ramane inert - noteaza Factroom.

Femeia moderna are nevoie de ceva care sa-i mentina armonia intregii fapturi, mentinand o sanatate perfecta, un corp frumos, o minte relaxata si spiritul descarcat de ganduri si obsesii.

Toate acestea sunt intruchipate in Yoga, noteaza Factroom, exemplificand patru din beneficiile de care se poate bucura femeia moderna, daca adopa sistemul Yoga.

Stres si oboseala

Stresul si oboseala fac parte din acele stari carora de cele mai multe ori nu le dam atentie in viata de zi cu zi. Rareori cel obosit se duce sa se culce. De cele mai multe ori, isi continua actvitatea, stiind ca oricum se va relaxa peste noapte, iar dimineata se va trezi odihnit.

In ce priveste stresul, acesta este pentru cei mai multi ceva intermediar intre oboseala si enervare, desi fenomenul are o complexitate mai mare si exercita multa influenta asupra sanatatii femeii, a starii de spirit si a calitatii de a fi placuta in societate.

Femeia are nevoie sa fie aparata de oboseala si stres, nu numai pentru bunele raporturi cu societatea si cu partenerul ei de viata, dar in mare masura pentru educatia corecta a copiilor si pentru apropierea sufleteasca de ei. Mama este cea care, prin comportarea ei, determina formarea emotionala a copilului.

De altfel, numeroase teste au demonstrat ca mamele care si-au facut un mod de viata din principiile Yoga au avut copii sanatosi, ageri si polivalent dezvoltati.

Yoga ne invata sa respiram

Omul traieste din mancare si respiratie. Intreaga noastra viata are la baza ritmurile: inima bate ritmic, alternam somnul si veghea in functie de zi sau noapte, organismul cere hrana ritmic. Abordand ritmul corect al respiratiei, facem ca acesta sa concorde cu alte ritmuri ale organismului.

Cei care au ajuns sa adopte ritmul potrivit in cadrul exercitiilor Yoga, stiu sa-l pastreze necontenit, in timpul oricaror activitati si chiar in tipul odihnei, iar rezultatul se cunoaste in acea stare generala, careia francezii ii spun "le bien etre".

Autocontrolul intregului corp

Foarte putini stiu sa-si controleze propriul corp si cei mai multi se lasa sa-i controleze corpul pe ei. A-ti controla corpul inseamna in primul rand sa-ti cunosti starea de incordare sau de relaxare a muschilor si sa influentezi aceasta stare in functie de vointa ta.

In al doilea rand, inseamna sa-ti tii sub control starea emotionala, sa n-o lasi sa te subjuge nici in momentele cele mai dificile, pastrand acea stapanire de sine care adesea ne paraseste tocmai in momentele de incordare, cand avem mai multa nevoie de ea.

Meditatia Yoga ne invata acest exercitiu asa cum niciun alt procedeu si nici o alta practica medicala sau paramedicala n-o reusesc, iar de multe ori nici n-au incercat-o.

Silueta

Urmarind mentinerea permanenta a echilibrului vital, Yoga este un sistem care se adreseaza si sanatatii fizice. Alternand relaxarea cu exerctiile fizice, sistemul asigura acel echilibru perfect pe care aparatele fitnes n-au cum sa le realizeze in toata complexitatea lui.

Faptul ca exercitiile fizice sunt astfel concepute, incat sa antreneze toti muschii corpului in miscari coordonate, determina din partea organismului o reactie echilibrata a organelor interne care preiau si prelucreaza alimentele.

In plus, Yoga normalizeaza circulatia sangelui, asigurand nu numai un organism sanatos, dar si sanatatea echilibrata a epidermei, deci o infatisare placuta.

Singurul dezavantaj al sistemului este acela ca rezultatele nu apar imediat, ca la un antinevalgic, unde prospectul te asigura ca intr-o jumatate de ora scapi de durerea de cap. Ca sa obtii rezultate, trebuie sa ai incredere, rabdare si sa manifesti perseverenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DACĂ urmezi Calea TAO ...

... in Sex, care este o YOGA Practică, făr' de Timpuu' Pierdut in Meditatiuni,
TIMP FOLOSIT inn SEX Indeluuu....uuuungat,
AI TOATE, To'arăsi, Beneficiile de mai sus.

Si ca BONUS Plăceri MULT Superioare Căii Gu_Gustiuck in SEX.
Si ca Bonus Suplimentar, Inundatiune de Hormoni Anti_Aging, care, altfel, ar STA in Precursori in Corp ...
TOATE, To'arăsi, GRATIS... :)):)):))

 

Mi-ar fi placut si mie o prietena

care sa stie yoga :)

 

ada

http://www.crestinortodox.ro/secte-culte/influenta-daunatoare-practicii-yoga-asupra-trupului-a-mintii-97591.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor