Cainele, cel mai bun prieten... la alergat

Duminica, 15 August 2010, ora 11:38
4382 citiri
Cainele, cel mai bun prieten... la alergat
Foto: Petsturf

Cainele este cel mai bun prieten si iti poate fi cel mai bun companion si atunci cand alergi pentru a te mentine in forma.

Studiile au aratat de multe ori ca e mai eficient sa faci sport impreuna cu un prieten, insa si cainele poate sa te binedispuna, dupa cum arata RunnersWorld.

De ce? Iata cateva motive destul de importante.

Oamenii nu dau din coada

Un prieten poate sa se planga mereu ca il dor picioarele si ca ar fi preferat sa stati acasa, sa va uitati la un film. Catelul va da din coada fericit ca il iei cu tine, amintindu-ti ca sportul trebuie sa fie o activitate placuta, nu o corvoada.

Aveti ceva in comun

Daca iti place sa alergi, nu uita ca si cainii sunt foarte buni la alergat, din nastere. Veti avea o activitate placuta pe care o puteti face impreuna: poate chiar mai placuta decat plimbarea.

Te ajuta sa uiti de probleme si de stres

Un om poate sa devina obositor, tot numarand calorii sau vorbind despre cate kilograme au pierdut. Insa catelul iti va aminti mereu ca cel mai bine slabesti alergand liber, fara sa te stresezi.

Nu accepta scuze

Daca intr-o zi nu ai chef, un prieten ar putea foarte usor sa te lase sa stai acasa in loc sa alergi, cu catelul nu iti merge asa usor. Studiile au aratat ca e mult mai usor sa te tii de sport daca il faci impreuna cu un catel.

Catelul se linisteste daca il pui sa faca sport

Un catel hiperactiv, care iti roade toate obiectele din casa, va sta mult mai linistit daca il pui sa alerge si sa isi consume energia. Cand ajungeti acasa, va dormi cu siguranta, in loc sa iti deranjeze invitatii.

Ai grija insa sa te documentezi despre cele mai bune rase de caini pentru sport si cat poate un animal sa alerge in fiecare zi, ca sa nu il obosesti prea tare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#caine prieten alergat, #sport caine, #caine alrgat , #fitness
Comentarii