Cand si de ce nu functioneaza programul de fitness

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 10:43
2338 citiri
Cand si de ce nu functioneaza programul de fitness
Foto: Hubim

Cand programul de fitness nu este urmat in mod regulat, exercitiile nu sunt facute corect sau nu te implici activ, nu vei obtine rezultatele dorite.

Exista cazuri in care poti petrece ore intregi la sala, iar cantarul sa arate mereu acelasi numar de kilograme. O astfel de situatie poate fi periculoasa, pentru ca te poate determina sa renunti complet la program. Adevarul este ca trebuie sa urmaresti si factorii care ti-ar putea sabota programul de fitness, arata Health.com.

Primul ar fi tehnologia: telefonul, spre exemplu, nu are ce cauta cu tine la sala. Daca esti pe o bicicleta si in acelasi timp iti planifici weekend-ul prin SMS-uri, e clar ca exercitiul nu o sa dea roade. Daca lasi telefonul deoparte, cu siguranta exercitiile vor fi mai eficiente.

Un alt "sabotor" poate fi si guma de mestecat. Creierul este construit in asa fel incat reusim destul de greu sa facem doua lucruri in acelasi timp. De aceea, daca incerci sa alergi sau sa mergi pe bicicleta si sa mesteci guma, nu vei avea o viteza foarte mare.

Chiar si o revista te poate distrage si iti poate zadarnici eforturile de a mai da jos cateva kilograme. Spre exemplu, daca lucrezi deja de 20 de minute si nici macar nu ai transpirat, e cazul sa schimbi ceva.

Cel mai bine e sa incerci antrenamentul cu intervale, adica sa alternezi exercitiile si intensitatea lor. In genere, este bine ca atunci cand faci exercitii sa iti auzi respiratia: daca respiri adanc, e un semn ca faci efort.

In plus, progresul este esential pentru un program de succes. Daca faci aceleasi exercitii in fiecare saptamana, fara sa incerci macar sa ai o performanta mai buna, nu vei avea rezultatele scontate.

Tentativa de a-ti dobori recordul personal la sprint, spre exemplu, iti poate oferi si un plus de motivatie.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#program fitness, #fitness, #sport, #slabit , #fitness