Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce au in comun sportul si politica?

Joi, 03 Februarie 2011, ora 15:02
2222 citiri
Ce au in comun sportul si politica?

Am putea spune ca este vorba despre competitivitate, dar si "blaturile" care se fac si de o parte si de alta. In fapt, se pare ca sportul si politica merg mana in mana, cel putin in Statele Unite, unde cetatenii care fac sport sunt si cei care merg cel mai des la vot.

Cercetatorii de la Universitatea Montana si cea din Ilinois au vrut sa afle daca activitatea fizica poate fi asociata cu votantii cei mai "harnici". Motiv pentru care au analizat statisticile din mai multe state referitoare la alegerile prezidentiale din 2008, dar si referitoare la cat de mult fac sport cetatenii, arata studiul publicat in revista Psychological Science.

S-au analizat gradul de activitate fizica a cetatenilor, numarul de diabetici, numarul de persoane obeze, dar si consumul de droguri pentru a evalua sanatatea populatiei in fiecare stat.

Rezultatele au aratat ca, in statele in care existau cele mai multe persoane active din punct de vedere fizic, rata de participare la vot era mai mare. Mai mult, cercetatorii au constatat ca si in alegerile din 2004 statele cu un numar mare de votanti erau in top, ceea ce arata o tendinta pe termen lung.

Se pare ca sportul si activitatea politica sunt doua fete ale aceleiasi monezi. Creierul asociaza cuvinte dinamice precum "mergi" sau "misca-te" cu actiunea de a merge la vot, iar cei care sunt pusi in contact cu unele cuvinte statice, precum "relaxeaza-te" sau "paralizat", sunt mai putin inclinati sa mearga la vot.

Cercetatorii spera ca descoperirea sa duca la noi modalitati prin care oamenii sa fie incurajati sa se duca la vot. "Promovarea votului poate fi facuta in context sportiv sau poate fi asociata cu unele cursuri de auto-motivare, care incurajeaza atitudinea proactiva - este un public mare, care se gandeste sa isi imbunatateasca viata, insa nu se gandesc si la aspectul politic. Ar fi mai usor decat sa atragi votanti naivi sau neimplicati, pentru ca acestora nu le pasa de fapt de politica", a spus Dolores Albarracin, autoare a studiului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sport politica, #legatura sport politica , #fitness