Ce sa faci si sa nu faci legat de stretching

Marti, 08 Iunie 2010, ora 07:00
4496 citiri
Ce sa faci si sa nu faci legat de stretching

Exercitiile de flexibilitate (stretchingul) sunt indicate in special dupa efort. Daca sunt facute inainte, acestea reduc intensitatea contractiilor muschilor, insa, dupa efort, ajuta la eliberea tensiunii din muschi si imbunatatesc circulatia.

Iata cateva sugestii despre ce sa faci si ce sa eviti atunci cand iti exersezi flexibilitatea, conform everydayhealth.com.

Ce sa faci

1. Hidrateaza-te

O hidratare adecvata este importanta pentru orice tip de exercitiu fizic, inclusiv pentru stretching. Bea lichide inainte de a face efort, pentru ca muschii tai sa functioneze cat mai bine.

2. Respira incet

In timp ce faci exercitii de flexibilitate, incearca sa respiri incet si, pe cat posibil, cat mai regulat, pentru ca sangele sa transporte mai mult oxigen la muschi.

3. Lucreaza tot corpul

Incearca sa iti lucrezi toate grupele principale de muschi: cele de pe picioare (ai grija atat de cele din fata, cat si de cele din spatele coapselor spre exemplu), de pe brate, gat, spate, abdomen, piept. Fiecare intindere ar trebui sa dureze cel putin 30 de secunde.

Exercitii distractive si simple cu mingea de fitness

4. Incearca sa ai o postura corecta

Tine spatele drept atunci cand faci astfel de exercitii, pentru a nu risca sa ai probleme apoi.

Ce sa nu faci

1. Nu sari

Pentru a obtine rezultate optime, fa miscari lente, doar de intindere, fara sa sari si sa te agiti.

2. Nu exagera

Ai rabdare si nu exagera pentru a obtine performantele pe care le vrei dintr-o data. Vei avea rezultatele dorite in timp, facand progrese mici.

Secretul aspectului fizic al lui Michelle Obama: fitness la 5:30 dimineata

3. Nu iti forta articulatiile

Atunci cand simti ca nu poti sa faci o anumita miscare nu forta, pentru a nu deteriora articulatiile.

4. Renunta la ce iti provoaca durere

Daca simti durere, cel mai bine este sa renunti. Corpul iti spune deseori ce sa faci, iar durerea este modul in care acesta te atentioneaza ca ceva nu este in regula, deci cel mai bine este sa-l asculti.

Este firesc sa simti o tensiune si chiar un usor disconfort la nivelul muschilor, in urma exercitiilor de streching, insa daca apare durere opreste-te.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#sfaturi stretching, #exercitii intindere, #sfaturi exercitii fizice , #fitness