Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Antrenament pentru sezonul rece

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 18:25
2178 citiri
Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Antrenament pentru sezonul rece
Foto: Ladyfit.ro

Odata cu racirea vremii, este important sa schimbam si tehnicile de antrenament la care apelam. Este esential sa profitam de boost-ul metabolic dat de scaderea temperaturii ambientale pentru a ne indeplini si obiectivele in sport.

Cori Gramescu ne recomanda cum sa facem aceasta trecere cat mai usor.

Daca ar fi sa aleg un singur cuvant care sa defineasca in general un antrenament eficient pentru sezonul rece, acela ar fi "Intervale". Pentru ca stim deja ca antrenamentul gandit pe intervale de intensitate este cel mai eficient.

Intervalele de intensitate reduc rutina din timpul antrenamentului, permitand o diversitate uriasa de selectie a exercitiilor si a tehnicilor de lucru abordate.

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru vara pe step

Diversitatea abordata de acest gen de antrenament permite dezvoltarea armonioasa a intregului corp, nu doar din punct de vedere functional/postural, ci si estetic.

In ce consta antrenamentul pe intervale

Concret, un program de lucru pe intervale combina etape de antrenament cardio de intensitate medie-ridicata cu etape de antrenament de rezistenta. Un exemplu clasic il reprezinta exercitiile cu greutati pentru diverse grupe musculare, efectuate in alternanta cu exercitii scurte si intense de cardio (bicicleta, alergare pe banda, elliptical etc.).

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii de facut acasa

DoubleHIIT

Alte antrenamente mai moderne pornesc de la acelasi principiu de alternanta, dar sunt structurate ca antrenamente de grup. Dintre acestea, astazi vom vorbi despre DoubleHIIT, un antrenament inovativ pentru ca este predat de catre doi instructori, astfel ca, in timp ce exercitiile sunt predate, al doilea instructor corecteaza in sala forma de executie si mentine ritmul la nivel constant.

Totodata, permite abordarea unor tehnici diverse de antrenament, astfel ca pe durata unei ore de antrenament, clientele parcurg etape de forta, de pliometrie, de cardio cu intensitate foarte ridicata, de elemente de rezistenta izometrica, mobilitate, viteza si echilibru.

Este un antrenament gandit pentru un nivel avansat de rezistenta, care are ca efect atat rezistenta fizica, cat si concentrarea mentala. Avantajul este dat de consumul caloric ridicat - intr-o ora de lucru se pot consuma pana la 1.200 de kcal.

De asemenea, exercitiile se schimba de la o ora la alta, existand cursuri care deriva din artele martiale, altele in care ne folosim de step, dar si antrenamente (cele mai solicitante), in care partea de cardio se face pe baza sariturilor si a elementelor de pliometrie.

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru fund, talie si coapse

Este un program care necesita o temperatura ambientala scazuta, consuma mult oxigen si de aceea este ideal pentru perioada rece, cand orice antrenament este suportat mai usor de catre organism, care isi poate regla mai usor activitatea.

Pentru eficienta sporita, ar trebui asociat cu un antrenament cu greutati si cu unul cardio clasic, fie ca vorbim despre alergare sau antrenamente de grup - taebo, rebound, step aerobic, kangoo jumps etc.

Cori Gramescu - Master Trainer Ultimate Pilates la Lady Fit - First Gym for Delicate Women

www.ladyfit.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citește și:
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...