Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii de facut la birou si dupa munca

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 10:07
6117 citiri
Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii de facut la birou si dupa munca
Foto: ladyfit.ro

Stam ore intregi pe scaun la birou. De la opt ore in sus. Singurul moment de repaus este in pauza de masa. De aceea, este obligatoriu sa te ridici de pe scaun cel putin o data la o ora, macar pentru 5 minute.

Expertul Cori Gramescu te va ajuta, prin cateva exercitii simple, sa iti aliniezi coloana in raport cu bazinul si umerii, astfel incat sa reusesti sa ajungi la o pozitie relaxata, naturala si estetica.

Poate cel mai important element al look-ului tau este postura. Degeaba tii dieta, faci sport si te imbraci in tendinte daca nu stii sa "stai dreapta".

Ce inseamna, de fapt, acest termen? In niciun caz sa adopti o pozitie rigida, incordata.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa incordezi usor musculatura abdomenului si a feselor. In acest fel va parea ca ai mai putin cu cateva kilograme, vei parea chiar cu 3-4 kilograme mai supla si o sa reusesti sa respiri corect. In plus, o sa poti sa ameliorezi sau sa reduci durerile de spate si sa fii mai activa in viata de zi cu zi.

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii care "ard" grasimea abdominala

Aceste exercitii se numesc de reposturare, trebuie facute zilnic, de preferinta seara, dar poti sa le executi si in timpul unei pauze la birou.

Protractie-Retractie

Asaza-te in sezut, genunchii flexati si talpile departate la nivelul bazinului. Mentine bratele intinse, paralele cu solul, si abdomenul incordat. Inspira si ridica mainile, expira si apropie omoplatii, fara sa departezi palmele.

Repeta miscarea de zece ori, cu atentie la executie si respiratie. La birou poti face exercitiul stand pe scaun, eventual cu spatele lipit de spatar. In acest fel o sa corectezi tendinta de a sta cu "umerii adusi", o sa pari mai inalta cu aproape doi centimetri, iar bustul va fi mult mai ferm si mai atragator.

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru brate

Arm Circles

Aceste exercitii sunt cam greu de executat intr-un birou, insa sunt recomandate imediat ce ajungi acasa. Intinsa pe spate, cu abdomenul incordat, tine genunchii flexati si talpile paralele. Ridica palmele spre tavan, perpendiculare pe trunchi. Inspira si descrie un cerc cu bratele, peste cap, apoi revino in pozitia initiala.

Repeta de zece ori, apoi schimba respiratia: expiri cand deschizi bratele, inspiri sa revii, pentru inca zece. Este important sa mentii abdomenul incordat. Te va ajuta sa iti lucrezi pieptul si sa constientizezi muschii pe care ii folosesti pentru a mentine spatele drept.

Twist

Stai in sezut, genunchii flexati si talpile paralele, departate la nivelul bazinului. Mentine abdomenul incordat, spatele drept si ridica bratele in exterior, la nivelul umerilor. Expira si roteste trunchiul, fara sa modifici pozitia bratelor. Inspira si revino, apoi roteste in directia opusa.

Este important sa nu modifici pozitia bratelor si a spatelui si sa executi miscarea lent si controlat. Repeta de zece ori pentru fiecare parte. Vei intari muschii taliei si ai spatelui, pentru a mentine o postura inalta, estetica.

Cori Gramescu - Master Trainer Ultimate Pilates la Lady Fit - First Gym for Delicate Women

www.ladyfit.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Drumul anevoios al strângerii semnăturilor pentru alegeri: ”În 2020 s-a putut online, în 2024 trebuie cu pixul” VIDEO
Cu doar câteva zile înainte de termenul până la care trebuie depuse semnăturile pentru candidaturile la alegerile locale și europarlamentare, candidații AUR și ai Alianței Dreapta Unită...
#Cori Gramescu exercitii fitness, #Cori Gramescu exercitii, #Cori Gramescu exercitii birou, #exercitii facut pauza birou, #exercitii dupa munca indreptare , #fitness