Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru aspect de balerina

Joi, 01 August 2013, ora 17:41
7478 citiri
Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru aspect de balerina
Foto: ladyfit.ro

Sigur ca toata lumea stie ca e bine sa faci miscare, ca sportul ajuta la intarirea sistemului osos, creste masa musculara si metabolismul si intareste sistemul imunitar.

Totusi, multe femei au dificultati in a aprecia muzica agitata, ritmul alert sau pur si simplu doresc un antrenament care sa le ofere eficienta, dar totodata sa le ajute sa se relaxeze, sa se destinda si sa patrunda intr-un mediu placut si reconfortant.

Cori Gramescu iti recomanda programul Gentle Fitness predat de Marcela, antrenament care combina principiile de aliniament si siguranta din metoda Pilates cu elemente de echilibru si dezvoltare a gratiei preluate din orele de balet clasic si tehnici de relaxare inspirate de yoga.

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Exercitii pentru vara pe step

Pornit ca un antrenament cu beneficii anti-imbatranire si dezvoltat pentru persoanele care nu au facut niciodata sport, programul se bucura de popularitate crescuta nu doar in randul incepatorilor, ci si veteranele il frecventeaza, pentru beneficiile legate de managementul stresului, imbunatatirea mobilitatii, dezvoltarea gratiei si, nu in ultimul rand, efectele senzationale asupra musculaturii - muschi fini, definiti gratios, o silueta alungita si eleganta.

Acestea ar fi elemenetele care deosebesc acest antrenament, ce se desfasoara pe un fond de muzica clasica, extrem de reconfortant.

Asaza-te pe varfuri, cu genunchii complet intinsi si picioarele usor departate, tinand mainile intinse fata-spate. Intinde bine coloana, inspira si incepe sa flexezi genunchii, mentinand calcaiele ridicate de la sol si forfecand in sens invers mainile.

Pe masura ce trunchiul coboara, tine coloana intinsa si continua inspiratia, apoi expira si incepe sa te ridici lent. E important sa ramai mereu pe varfuri si sa mentii genunchii paraleli. Executa 2-4 seturi a cate 8 repetari, pe un ritm lent si relaxat.

Asaza-te in plie lateral, cu piciorul pe care sprijini greutatea corpului usor indoit si celalalt picior intins, departat usor in laterala. Bratul corespunzator piciorului de sprijin este ridicat deasupra capului, celalalt este coborat. Expira si ridica piciorul intins de la sol, intr-o miscare lenta, care dureaza 4 secunde.

Concomitent cu ridicarea piciorului, inalta si mana corespunzatoare lui pana la umar. Revino si repeta fara sa faci pauza. Executa 2-3 seturi a cate 8 repetari pentru fiecare picior in parte.

Departeaza picioarele la latimea umerilor, intinde mainile in V deasupra capului si ridica-te pe varfuri. Intinde bine coloana si incordeaza abdomenul, apoi incepe sa indoi genunchii, coborand lent intr-o genuflexiune adanca. Ramai ridicata pe varfuri si coboara mainile incrucisate, pana pe genunchi. Inspira sa te ridici, iar pentru rezultate bune executa 2-4 seturi a cate 8 repetari lente.

Foloseste-te de banda elastica

Ai nevoie de o banda elastica de rezistenta mica/medie pe care sa o infasori in jurul talpii. Stai sprijinita pe un picior, genunchiul este indoit si ridicat la inaltimea soldului, coatele fixate pe talie si bratele flexate la 90 de grade.

Inspira si, fara sa cobori genunchiul de la nivelul soldului, intinde bine piciorul in fata si ridica mainile in lateral, pana la umar. Expira si revino la pozitia initiala. Executa cate 2 seturi a 8 repetari pentru fiecare picior in parte.

Cori Gramescu - Master Trainer Ultimate Pilates la Lady Fit - First Gym for Delicate Women

www.ladyfit.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Exercitii pentru aspect de balerina, #Cori Gramescu exercitii, #Cori Gramescu fitness, #Cori Gramescu exercitii sala, #Cori Gramescu sfaturi exercitii , #fitness