Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Ultimate Pilates pentru o postura corecta

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 17:41
4563 citiri
Cori Gramescu te ajuta sa arati bine: Ultimate Pilates pentru o postura corecta
Foto: www.ladyfit.ro

Totul ar merge mult mai usor daca ne-am cunoaste mai bine corpurile. Ne tasam vertebrele stand pe scaun la birou, apoi vrem sa ajungem cat mai repede acasa, sa ne odihnim pe canapea sau in pat, fara sa ne dam seama ca ne indreptam, cu pasi repezi, catre sedentarism.

Este oarecum inevitabil sa te simti sfarsita si lipsita de vlaga la sfarsitul unei zile de lucru. Cui ii vine sa faca doua ture de parc dupa 8 ore de stat la birou? Iata solutia propusa Ziare.com de Cori Gramescu.

Luati-o ca pe o provocare si ca pe un prim pas in reechilibrarea musculara a corpului vostru, este indemnul specialistului.

Aceste exercitii de Ultimate Pilates, din categoria Eechilibru, va vor ajuta sa va tonifiati musculatura si sa va relaxati intregul corp. Este foarte important sa respirati corect, sa aveti o muzica pe fundal si sa va setati mental pentru o ora de relaxare.

Single Leg Stretch

Stai intinsa pe spate, cu bratele pe langa corp, genunchii si talpile lipite si genunchii flexati. Coloana este in aliniament neutru. Bazinul este ridicat de pe sol.

Inspira si ridica un picior cu coapsa la verticala si genunchiul flexat la 90 de grade, apoi expira si schimba piciorul, fara sa modifici aliniamentul bazinului. Executa 4 seturi a cate 8 repetari, cu fiecare picior.

Single Knee Balance

Bazinul este dezlipit de sol, cu un picior ridicat, cu coapsa la verticala si genunchiul intins. Inspira si balanseaza lent piciorul catre fata, fara sa modifici aliniamentul bazinului si al coloanei vertebrale, pana cand piciorul este complet intins la nivelul genunchiului de sprijin. Expira si revino lent cu piciorul la verticala.

Full Bend and Hold

Intinde-te pe o parte, cu capul sprijinit pe bratul intins pe sol cu palma in jos. Picioarele sunt intinse, in linie cu coloana vertebrala. Expira si ridica umerii si picioarele de pe sol, mentinand coloana neutra intr-o flexie laterala uniforma.

Bazinul ramane in plan vertical, dar se balanseaza catre coaste prin contractia ipsilaterala a oblicilor. Inspira si coboara lent picioarele si umerii spre sol, fara sa relaxezi trunchiul. Executa 2 seturi a cate 8 ridicari, iar apoi mentine pozitia 10 secunde.

Plank

Asaza-te pe antebrate si varfurile picioarelor, cu talpile departate la nivelul umerilor. Coatele sunt pozitionate sub umeri si picioarele intinse si incordate. Foloseste-te de abdomen pentru a impinge bazinul de pe sol si mentine pozitia. Coloana este rotunjita spre tavan si fesele incordate.

Expira si incordeaza si mai profund abdomenul pentru a ridica si mai mult coloana verticala spre tavan, apoi inspira si revino in pozitia intermediara. Repeta miscarea de 16 ori. La final, mentine trunchiul ridicat pana in punctul cel mai de sus si expira la fiecare secunda, 8 timpi. Inspira si revino in pozitia initiala.

Cand pot veni la Ultimate Pilates? Verifica orarul: www.ladyfit.ro/orar.php

Cori Gramescu - Master Trainer Ultimate Pilates la Lady Fit - First Gym for Delicate Women

www.ladyfit.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cori Gramescu exercitii spate, #Cori Gramescu exercitii coloana, #Cori Gramescu fitness, #exercitii coloana, #dureri spate exercitii , #fitness
Comentarii