Cum sa alergi corect si cum ti se modifica corpul

Marti, 01 Mai 2018, ora 08:33
9749 citiri
Cum sa alergi corect si cum ti se modifica corpul
Foto: Iulian Dinu

Multe persoane se tem de alergare si de orice fel de efort in aer liber, pentru ca este diferit fata de exercitiile obisnuite facute in sala de sport. Insa, ca orice alt sport, alergatul trebuie invatat in timp, incepand cu miscarile musculaturii pana la respiratie, care este cea mai importanta.

Astfel, alergatul zilnic si sportul in aer liber aduce modificari benefice corpului, creste rezistenta inimii si iti da un plus de energie.

Beneficiile alergatului si sportului in aer liber sunt nenumarate, ajutand si fizicul si psihicul in acelasi timp:

Incetineste imbatranirea si protejeaza inima

Alergatul si sportul in aer liber ajuta corpul sa produca mai mult sange si sa oxigeneze creierul, astfel protejeaza inima, incetineste imbatranirea si reduce colesterolul. De asemenea, imbunatateste circulatia cerebrala, crescand capacitatea de concentrare si memorare, dand o stare de bine generala si fizica, si psihica.

Creste optimismul si increderea in sine

Alergatul arde calorii, fiind cea mai buna metoda de a slabi rapid si sanatos, solicitand toti muschii din corp. Insa, pe langa arderea caloriilor, sportul in general ajuta corpul sa elibereze endorfine, care sunt numite si "hormonul fericirii". Alergand si facand sport zilnic starea fizica si cea psihica se imbunatatesc. Persoanele care fac sport sunt mai fericite, mai optimiste, spre deosebire de cele sedentare. Alergatul regleaza metabolismul, reducand hormonii de stres si crescand tonusul organismului.

Elimina tulburarile de somn si stresul

Cea mai buna metoda de a scapa de stres si implicit de tulburarile de somn este sportul, mai ales cel in aer liber. Stabilind de la inceputul antrenamentului un scop, motivandu-ne sa ne atingem acel scop si la final indeplinindu-l, ne da o stare de bine si ne relaxeaza. Alergatul a fost folosit de specialisti ani la rand pentru tratarea dependentelor si a depresiei, eliminand stresul acumulat din viata de zi cu zi.

Iulian Dinu, antrenor personal cu peste 10 ani experienta, vine cu un nou concept. Fitness in aer liber este un program de antrenamente personale, diferite de cele de pana acum. Antrenamentele se vor desfasura in aer liber, in parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, supravegheate de 2 antrenori personali cu experienta, care va vor motiva si ajuta pe toata durata antrenamentelor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Beneficiile alergatului, #beneficii alergare aer liber , #fitness