Efectul nebanuit al dansului din buric

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 18:54
4773 citiri
Efectul nebanuit al dansului din buric
Foto: Top Sante

Femeile care danseaza din buric au parte de o forma fizica mai buna, insa beneficiile nu se opresc aici. Aceasta activitate actioneaza si asupra stimei de sine, au descoperit recent cercetatorii.

Dansul din buric ar trebui practicat de cat mai multe femei. Activitatea aceasta, practicata cat mai des, le ajuta pe femei sa dezvolte un sentiment de armonie mentala si fizica a corpului, informeaza Top Sante.

Miscarile ritmate au ca efect o mai buna imagine a corpului, iar femeile care le practica se concentreaza mai putin asupra defectelor fizice, dupa cum au anuntat oamenii de stiinta in urma unui studiu coordonat de dr. Marika Tiggermann, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii din Flinders, Australia.

La cercetare au paticipat 213 femei, dintre care 112 erau dansatoare din buric profesioniste. Toate participantele au completat chestionare care au permis intelegerea autoanalizei facute de ele corpului. Femeile au raspuns la intrebari precum ce cred despre corpul lor, care era nivelul de atractie pe care o au fata de barbati si cum isi imaginau ele ca erau percepute de ceilalti.

Cum sa ai o viata sexuala mai buna - dansul ajuta!

Rezultatele studiului au aratat ca dansatoarele din buric au o viziune pozitiva a corpului lor in comparatie cu celelalte femei.

"Dansul din buric este asociat cu o imagine de sine pozitiva pentru ca femeile care il practica se concentreaza mai putin asupra aspectului fizic decat asupra experientei in sine. Aceste femei se concentreaza mai mult asupra a ceea ce au de facut cu corpul lor decat asupra asectului exterior. Dansul ofera femeilor o ocazie rara, creativa si sigura de a explora si de a exprima sinele senzual si sexual", explica dr. Marika Tiggermann, coordonatoarea cercetarii.

Cercetarea confirma ceea ce se stia despre beneficiile dansului asupra sanatatii fizice si psihice. Un studiu scotian realizat anul trecut arata ca persoanele care practica activitatea respectiva au cu 60% sanse in plus sa fie mai sanatoase decat cele care nu il practica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dans buric sanatate, #dans buric beneficii, #dans buric efecte , #fitness