Exercitii pentru prevenirea durerilor de spate

Joi, 12 Mai 2011, ora 20:56
4501 citiri
Exercitii pentru prevenirea durerilor de spate

Cei mai multi oameni (80%) acuza dureri de spate, mai devreme sau mai tarziu, acestea aparand mai ales in momentul in care ridica obiecte grele sau fac miscari bruste. Aceste dureri pot fi prevenite cu o serie de exercitii fizice efectuate de 2-3 ori pe saptamana.

Iata cateva sfaturi oferite de Ehow, prin care iti vei tonifia muschii spatelui si vei scapa de neplaceri:

Flexari ale spatelui

Acestea reprezinta un exercitiu extraordinar pentru musculatura spatelui, dar si pentru cea a posteriorului, muschi numiti generic muschi gluteali. Acestia, impreuna cu un abdomen fortifiat, vor proteja zona inferioara a spatelui.

Incepatorii trebuie sa execute acest exercitiu folosind picioarele pe rand, incercand sa faca 10 seturi. Apoi este recomandat sa astepte 2 zile pentru a vedea daca prezinta dureri de spate. Daca acest lucru nu se intampla, pot repeta exercitiul, de data aceasta folosind ambele picioare.

Dupa pauza de cateva zile, aseaza-te din nou pe burta si sprijina-ti barbia pe brate. Tine picioarele intinse si la inceput ridica doar cate unul, mentinand soldurile pe podea. Apoi, incearca sa le ridici pe amandoua simultan. Expira cand le ridici si inspira coborandu-le.

Exercitiul supra-omului

Acest exercitiu lucreaza partea inferioara a spatelui si muschii gluteali. Nu incerca acest exercitiu daca nu esti in stadiul in care poti efectua cu usurinta miscarile de mai sus. Aseaza-te pe podea si incearca sa ridici simultan mainile si picioarele de pe sol, ramanand sprijinit doar pe burta. Mentine gatul drept si ochii atintiti spre podea.

Poti incerca sa iti mentii corpul ridicat pentru 20-60 secunde, dar nu uita sa respiri regulat in acest timp.

Inclinari pelviene

Multe dintre durerile de spate pot fi prevenite prin muschi abdominali puternici. Prin lucrarea zonei pelviene, vei oferi suport trunchiului. Aseaza-te pe spate si indoaie genunchii, cu talpile pe podea si mainile pe abdomen. Ridica-ti trunchiul in timp ce simti abdomenul incordandu-se, mentinandu-l ridicat timp de 10 secunde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#exercitii pentru spate, #dureri de spate combatere, #dureri de spate solutii, #dureri de spate trucuri, #dureri spate exercitii , #fitness