Exercitii recomandate celor care petrec mult timp pe scaun (Video, Galerie foto)

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 17:28
5228 citiri
Exercitii recomandate celor care petrec mult timp pe scaun (Video, Galerie foto)

Persoanele care petrec asezate multe ore la birou risca sa fie diagnosticate cu o serie intreaga de boli.

Un studiu recent realizat de Societatea Americana de Cancer arata ca femeile care stau pe scaun mai mult de sase ori pe zi au un risc de deces cu 37% mai mare fata de cele care petrec mai putin de trei ore asezate, relateaza Glamour.

Statul pe scaun timp de mai multe ore pe zi constituie un risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare si cresterea in greutate.

In aceste conditii, specialistii recomanda o serie de exercitii care sa preintampine eventualele probleme de sanatate cauzate de sedentarism.

1. Exercitiul de sustinere a bazinului este recomandat de antrenorul Jeremy Frisch (U.S.A.W.): fixati calcaiele pe o banca, tineti mainile la spate (fixati-le la nivelul solului) cu palmele desfacute. Tineti pieptul drept si ridicati-va.

In momentul in care va desprindeti de sol, incordati muschii fesieri, tineti bazinul is sus, in timp ce capul este relaxat, iar linia corpului este dreapta.

Acest exercitiu poate fi practicat in doua variante: puteti sa va ridicati si sa reveniti la pozitia initiala de mai multe ori sau sa va mentineti pozitia sus.

Exercitiul are un rol benefic pentru mobilitatea corpului si spate, antrenand o serie de muschi.

2. Exercitiile de rezistenta sunt recomandate persoanelor care petrec mult timp in fata calculatorului, fiind afectata pozitia umerilor si a spatelui.

Pentru acest exercitiu asezati-va pe podea cu genunchii usor inclinati (stati pe o saltea aflata pe podea) cu picioarele usor departate. Tineti spatele drept, abdomenul tras si calcaiele pe podea.

Infasurati o banda elastica in jurul talpilor, iar apoi incrucisati varfurile/manerele astfel incat manerul drept sa fie tinut de mana stanga si invers.

Palmele sunt indreptate in jos. Expirati si ridicati mainile la nivelul pieptului, iar mainile sa ajunga la nivelul umerilor. In acelasi timp, strangeti umerii la sfarsitul miscarii. Inspirati apoi in timp ce reveniti la pozitia initiala.

3. Intinderea in pozitia broastei este o pozitie yoga care lucreaza coapsele, umerii si partea superioara a spatelui. Exercitiul implica indoirea ambilor genunchi.

Va asezati pe burta si va sprijiniti in coate, astfel incat acestea sa fie asezate pe aceeasi linie cu umerii.

Asezati bratul drept in diagonala cu pieptul, iar apoi indoiti genunchiul stang si duceti mana stanga in spate pentru a o propti de picior. Presati cu mana talpa spre podea.

Intoarceti degetele astfel incat acestea sa fie indreptate in aceeasi directie ca si degetele de la picioare si indreptati cotul in directia podelei.

Folositi partea de sus a corpului pentru a pune presiune asupra piciorului stang. Nu ar trebui sa simtiti durere in genunchi sau la nivelul bazinului, insa, daca se intampla acest lucru, scadeti greutatea cu care apasati asupra piciorului stang.

Ramaneti in aceasta pozitie in timp ce expirati si inspirati timp de cinci ori, apoi relaxati piciorul si reluati exercitiul pentru piciorul drept.

Citește și:
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Nu mai puțin de 59 de mașini de lux vor fi livrate Parlamentului României până la data de 20 decembrie, după ce peste 20 de mașini din parcul auto au fost deja scoate la licitație deoarece...
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva sa, în legătură cu programul ”Termoficare de la Soare”, care...