Fii in forma cu Serban Blebea: 4 pasi pe care sa ii parcurgi inainte de a incepe o dieta

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 10:46
5918 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: 4 pasi pe care sa ii parcurgi inainte de a incepe o dieta
Foto: Serban Blebea

Multi dintre noi am ajuns cel putin o data in viata sa urmam o dieta de voie sau de nevoie. Serban Blebea, specialist in transformari corporale, ne explica care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci atunci cand vrei sa te apuci de slabit.

"Care a fost momentul in care ti-ai dat seama ca trebuie sa incepi sa slabesti? Cele mai multe persoane care apeleaza la ajutorul meu, isi incep povestea de la o remarca rautacioasa a prietenilor sau o privire ciudata a vazatoarei de la magazinul de haine. Toti au un comun un singur lucru: cineva din exterior i-a determinat sa inceapa o transformare corporala. Cele mai multe dintre persoanele care pornesc pe aceasta cale abandoneaza in mai putin de o luna", explica pentru Ziare.com Serban Blebea.

Iata cum sa incepi acest proces ca la carte. Fiecare pas este destinat sa te pregateasca psihic si fizic pentru provocarile ce vor urma, de aceea este esential sa nu sari nici unul dintre ei.

Pasul 1. Pregatirea psihica

Gandeste-te de ce vrei sa incepi aceasta transformare si cum iti va schimba viata. Pune pe o foaie de hartie toate beneficiile scaderii in greutate si toate lucrurile rele care ti s-ar putea intampla daca nu incepi acum.

Ai de unde alege (colesterol ridicat, stima de sine scazuta etc). Fii sincer cu tine! Tu esti singurul care o sa vada aceasta foaie de hartie, asa ca nu este cazul sa fii timid. Detaliaza cat mai bine fiecare etapa, apoi lipeste-o intr-un loc prin care treci in fiecare zi.

Pasul 2. Inconjoara-te cu oameni ambitiosi

Pe parcursul procesului de remodelare corporala o sa intampini multe piedici. O sa fii pus in fata unor alegeri destul de grele, care iti vor testa ambitia si disciplina.

Ce ai face daca petrecerea cu prietenii coincide cu ora ta de antrenament? Ai renunta la iesirea in oras sau la sesiunea de antrenament care iti va schimba viata? Aceste alegeri sunt mult mai usor de luat atunci cand ai alaturi un grup de suport format din oameni cu aceleasi obiective.

Pasul 3. Stabileste-ti obiective clare

Vreau sa slabesc este un scop destul de vag. Cate kilograme iti doresti sa dai jos? In cat timp? Sfatul meu este sa alegi un set de obiective saptamanale sau chiar lunare pe care sa fii sigur ca le poti atinge. Fiecare obiectiv indeplinit iti va aduce un plus de motivare.

In cadrul programului de slabit pe care il conduc fiecare participant realizeaza ca prin sport si disciplina isi pot depasi orice limita. Acestia ajung sa aplice acest plus de motivatie si in alte aspecte ale vietii de zi cu zi: renuntarea la tigari, la alcool sau alegerea unui post mai bine platit. Nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat.

Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Pasul 4. Fa schimbari mici, dar sigure

Inainte sa incepi aceasta calatorie, este important sa iti faci o serie de promisiuni. Incepe cu o singura promisiune pe saptamana, dar pe care esti sigur ca poti sa o duci pana la capat. Unele dintre cele mai interesante promisiuni pe care le-am intalnit in cadrul programului Slabeste cu Serban au fost: "Vreau sa ma antrenez de minim doua ori pe saptamana", "saptamana aceasta voi manca micul dejun in fiecare zi", "ma voi duce la culcare la ora 10:00 indiferent de filmul care ruleaza la TV".

Studiile au demonstrat ca o schimbare necesita cel putin sapte zile pentru a prinde radacini in subconstientul tau, asa ca aceste promisiuni te vor ajuta sa faci pasi mici, dar siguri spre obiectivul setat la pasul trei.

Daca sari peste una dintre etapele de mai sus este foarte posibil sa abandonezi inainte de a incepe, asa ca reciteste si aplica sfaturile mele. Planificarea este esentiala atunci cand te imbarci intr-un program de slabire.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este un specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Primii pasi inainte de dieta, #Serban Blebea fitness, #Serban Blebea slabit, #Serban Blebea antrenor , #fitness