Fii in forma cu Serban Blebea: Cantitate vs. Calitate

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 10:47
3255 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: Cantitate vs. Calitate
Foto: Serban Blebea

Cum procedezi atunci cand vrei sa slabesti? Mananci mai putini sau esti mai atent la ce anume consumi. Tocmai despre acest lucru ne vorbeste Serban Blebea, specialist in transformari corporale.

Cand vine vorba de scadere in greutate, sfaturile specialistilor merg in doua directii: prima se refera la respectarea balantei calorice, adica la a consuma prin sport un numar mai mare de calorii decat mananci. Cea de-a doua pune accent pe calitatea alimentelor si abandoneaza ideea numaratului de calorii.

De fiecare data cand exista opinii contradictorii, adevarul este intotdeauna undeva pe la mijloc. Din punctul meu de vedere, aceste opinii nu sunt opuse, ci se completeaza. Ca sa slabesti si sa iti mentii greutatea conteaza si cat mananci, si ce mananci.

Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Crezi ca este benefic pentru corpul tau sa se hraneasca doar cu cartofi prajiti si ciocolata? Sigur ca exista posibilitatea (nu este o certitudine) sa slabesti si mancand alimente de proasta calitate, atata timp cat nu depasesti numarul de calorii stabilit pentru ziua respectiva.

Mark Haub, profesor universitar in nutritie la Universitatea din Kansas, a experimentat el insusi faptul ca poti slabi mancand mai putine calorii, chiar daca nu sunt provenite din alimente "bune". El a slabit 12 kilograme consumand cate un Twinkie la fiecare trei ore.

Totusi, alimentele de proasta calitate produc in corpul tau reactii chimice care afecteaza mediul hormonal si nu te ajuta pe termen lung nici sa slabesti, nici sa fii sanatos. De exemplu, daca mananci prea mult zahar, corpul tau va produce mai multa insulina ceea ce va duce pe termen lung la scaderea sensibilitatii la insulina si cresterea in greutate, poate chiar si diabet.

Cu siguranta ca atunci cand exagerezi in a consuma alimente nesanatoase echilibrul corpului tau va fi afectat. Nu exista dubiu ca pentru a functiona eficient si chiar pentru a slabi, corpul tau are nevoi de proteine, carbohidrati, grasimi sanatoase, fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti precum Vitamina C, Magneziu, Calciu, Zinc si acizi grasi esentiali.

De aceea, este necesar sa ai o dieta echilibrata si sa alegi alimente de calitate, cu un continut bogat de nutrienti precum legume, nuci, carne slaba, lactate si fructe.

In acelasi timp, calitatea influenteaza cantitatea. Probabil ca ai observat ca alimentele neprocesate, bogate in nutrienti, au un continut caloric mai redus, asa incat este mai greu sa depasesti necesarul zilnic de calorii. De exemplu, in loc de patru croissante poti manca 1,4 kilgorame de piept de pui si sa ai acelasi numar de calorii. Alimentele sanatoase iti asigura si un nivel de satietate mai ridicat fata de dulciuri sau junk food.

Fii in forma cu Serban Blebea: 4 pasi pe care sa ii parcurgi inainte de a incepe o dieta

In concluzie, atat calitatea, cat si cantitatea alimentelor conteaza. Pentru rezultate de durata, iti recomand sa urmezi o dieta echilibrata cu alimente bogate in nutrienti, dar in acelasi timp sa tii cont si de cantitatea de calorii de care ai nevoie in fiecare zi.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Cantitate sau Calitate, #Serban Blebea fitness, #Serban Blebea slabit, #Serban Blebea dieta , #fitness