Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 13:26
6350 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect
Foto: slabestecuserban.ro

Chiar daca a trecut vara nu trebuie sa ignoram aspectul fizic, iar exercitiile pentru abdomen trebuie sa ne capteze atentia. Serban Blebea, specialist in transformari corporale, explica cum sa procedezi pentru a avea un abdomen de invidiat.

Ca si antrenor personal sunt "asaltat" zilnic de intrebari legate de fitness si alimentatie. Imi face placere sa raspund fiecareia dintre ele, insa in ultimul timp am descoperit ca tot mai multe persoane cauta o solutie pentru intarirea si reliefarea abdomenului, explica pentru Ziare.com Serban Blebea. Sa fim seriosi, toata lumea isi doreste un abdomen plat de care sa fie mandru, insa acesta necesita multa munca si disciplina, dupa cum vei vedea in continuare.

In primul rand, as vrea sa pornim de la premisa ca nu exista un exercitiu universal valabil care iti va aduce rezultatele mult asteptate. Un abdomen plat implica schimbarea obiceiurilor alimentare, o nutritie echilibrata (hipocalorica) si un plan de antrenament specific.

Toata lumea are "patratele", insa de cele mai multe ori, acestea sunt ascunse sub un strat rezistent de grasime care te impiedica sa iti etalezi rezultatele. Chiar daca vezi zilnic in reviste diferite tipuri de exercitii care iti promit rezultate peste noapte, iti pot spune din experienta de antrenor ca fara cele schimbari de mai jos nu vei vedea nici un rezultat.

1. Incepe-ti ziua cu un antrenament scurt si intens

Antrenamentele de tip H.I.I.T. (high intensity interval training) sunt menite sa iti accelereze metabolismul, sa iti lucreze musculatura si sa iti transforme corpul intr-un furnal de calorii pentru toata durata zilei. De aceea, este indicat sa iti incepi fiecare dimineata cu noua minute de antrenament intens, care functioneaza si mai bine cand sunt facute pe stomacul gol.

Fii in forma cu Valentin Vasile: Aspecte emotionale ale senzatiei de foame

2. Alege gustari mici si dese pe parcursul zilei

Cand mananci prea mult la o masa, organismul tau nu are timp sa foloseasca energia pe care o primeste din alimente, iar de cele mai multe ori, acesta stocheaza surplusul sub forma de grasime. Ca sa eviti acest lucru, te sfatuiesc sa renunti la mesele clasice si sa le inlocuiesti cu cinci sau sase gustari imprastiate la trei ore diferenta pe tot parcursul zilei.

Daca esti destul de organizat, vei observa ca mereu se gasesc cinci minute pentru o gustare. In plus, mesele la interval regulat iti vor face corpul sa consume si mai multe calorii prin mentinerea metabolismului la un nivel ridicat.

3. Rezerva-ti o ora de alergare pe zi

Principalul mod de a elimina grasimea este antrenamentul aerobic, iar pentru asta avem nevoie de timp. Spre deosebire de antrenamentele scurte de dimineata, antrenamentele aerobice necesita cel putin o ora de efort sustinut. Ca sa te ajut iti voi vinde un mic secret. Orice tip de efort care tine ritmul cardiac ridicat pentru o perioada mai lunga de timp este considerat aerobic. Daca nu iti place sa alergi in parc, atunci alege o activitate care iti trezeste interesul: joaca fotbal, vasleste, iesi cu bicicleta. Singura regula este sa faci aerobic pentru cel putin o ora pe zi.

Nimeni nu a spus ca o sa fie usor, insa daca folosesti trucurile de mai sus, vei stii ca esti mereu pe drumul cel bun.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este un specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Exercitii abdoment, #fitness Serban Blebea, #Serban Blebea antrenament, #Serban Blebea exercitii , #fitness