Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa scapi de pofte in 3 pasi simplu de urmat

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 13:37
10428 citiri
Fii in forma cu Serban Blebea: Cum sa scapi de pofte in 3 pasi simplu de urmat
Foto: Serban Blebea

Toti spun ca nu exista nici o solutie si ca singurul mod de a scapa de pofta de dulce este sa nu manaci dulciuri.

Si noi ne-am confruntat cu aceeasi problema. Dupa multe incercari, am descoperit ca este imposibil, pentru ca si cel mai bun regim din lume este ineficient daca persoana care il urmeaza nu poate sa scape de pofta de ceva dulce, explica pentru Ziare.com, Serban Blebea, specialist in transformari corporale, care a dezvoltat si programul "Nici un kilogram in plus de sarbatori".

Eu nu recomand ceva pana cand nu testez pe propria piele, asa ca mi-am suflecat manecile si m-am pus pe treaba.

Cum sa scapi de pofte?

Creierul nostru are nevoie de minim 21 de zile pentru a transforma o actiune intr-un obicei (sau rutina, cum vrei tu sa ii spui). Daca gustarea ta de la birou a constat intr-un pachet de biscuiti pentru 5-6 ani la rand, atunci nici un nutritionist nu te va putea ajuta sa urmezi un regim ca la carte. Nici macar nu este vina ta...

Ti-as putea spune ca pentru a scapa de pofte trebuie sa nu mananci nimic dulce pentru cel putin 21 de zile. Daca esti ca mine, asta echivaleaza cu 100 de ani lumina.

Uite cum actioneaza cele mai multe persoanele care cocheteaza cu ideea de a pierde in greutate. Spune-mi daca iti suna cunoscut.

Primul pas - Hai sa facem o lista de interdictii.

Pasul doi - Ne chinuim sa parcurgem zilele fara sa cedam tentatiilor aflate la tot pasul.

Pasul trei - Ne certam cu prietenii si rudele care nu ne sustin si mananca dulciuri la mai putin de un metru de nasul nostru.

Pasul patru - Nu mai pot! Asta nu este viata. Vreau sa mananc si eu ceva dulce... Adio regim, adio obiective!

Fii in forma cu Serban Blebea: Primii pasi catre un abdomen perfect

Pur si simplu, creierul nostru nu functioneaza in acest fel. Interdictiile creeaza frictiune, frustrare si duc la esecul oricarui regim. De cate ori ne spunem sa NU facem ceva, incepem sa ne gandim din ce in ce mai mult la acest lucru.

Poti verifica acest lucru prin testul meu simplu pe care l-am numit "Elefantul Roz". Probabil o sa ma crezi nebun, dar... chiar functioneaza. Incearca sa nu te gandesti timp de 30 de secunde la un elefant roz. Simplu! Daca ai reusit, spune-mi si mie secretul pentru ca 80% dintre persoane nu reusesc.

Prin urmare, de cate ori iti spui ca nu o sa mai mananci un anumit aliment pentru o anumita perioada de timp, o sa ajungi sa te gandesti la acel aliment mai des decat o faceai inainte.

Acum, ca ai inteles despre ce este vorba o sa iti prezint solutia in cinci pasi pentru a scapa de orice pofta.

1. De ce este important sa mananci regulat?

Atunci cand nu mananci, nivelul tau de zahar din sange scade. Daca acesta este foarte scazut, capacitatea ta de a rezista tentatiilor scade dramatic. Practic, atunci cand senzatia de foame este foarte intensa, ai manca orice si sansele sa nu te opresti la prima patiserie sunt foarte mici. Ai incercat sa mergi la cumparaturi cand iti este foame? Cred ca stii despre ce vorbesc.

2. Cum sa scapi de tentatii?

Un nutritionist mi-a dat odata un sfat. Incearca sa depasesti tentatiile mergand zilnic prin raionul de dulciuri. Ia taurul de coarne! Functioneaza? In nici un caz...

Testand pe propria piele, am ajuns la concluzia ca nu are rost sa iti exersezi vointa in fata unei prajituri cu ciocolata. Cea mea eficienta metoda este sa eviti total contactul cu orice tentative de acest fel: traverseaza strada daca vezi o cofetarie la distanta; petrece cat mai putin timp in bucatarie sau stai cat mai departe de masa cu mancare daca te afli la o petrecere.

3. Pune-le o eticheta

Spune-ti ca ceea ce simti nu este o urgenta, ci doar o pofta. Vei vedea ca sentimentul neplacut o sa dispara in cateva minute. Nu confunda senzatia de foame cu pofta. Prima iti transmite ca organismal tau are nevoie urgenta de energie, iar cea de-a doua iti spune doar ca nu ai mancat de mult timp o gogoasa cu jeleu. Ultima invinge mereu.

Dar nu trebuie sa se intample asa si in cazul tau. Tot ce trebuie este sa faci diferenta intre placere si nevoie.

Daca tot ce ai incercat nu functioneaza, probabil ca ai cedat in fata tentatiilor.

Invata cum si cand sa mananci orice iti doresti, astfel incat impactul asupra regimului alimentar sa fie mai mic si sa reusesti sa slabesti.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale. Daca vrei sa slabesti cateva kilograme sau ai nevoie de o schimbare majora, te poti antrena alaturi de el in cadrul programului de succes "Slabeste cu Serban".

www.slabestecuserban.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cum sa scapi de pofte, #Serban Blebea fitness , #fitness