Greseli legate de antrenament, pe care le poate face orice barbat

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 07:00
7132 citiri
Greseli legate de antrenament, pe care le poate face orice barbat
Foto: 4.bp.blogspot

Din ce in ce mai multi barbati sunt preocupati de aspectul fizic, atat pentru a arata mai bine, cat si pentru a se simti mai bine, principalul mijloc pentru a atinge aceste scopuri fiind acela de a face miscare, cel mai adesea la sala.

Insa, cheia unui corp bine lucrat nu consta intr-un antrenament dur, ci intr-unul facut inteligent. Daca vrei sa afli care sunt cele mai comune greseli pe care le fac barbatii la sala de sport, citeste lista de mai jos, structurata de mademan.com.

1. Sa nu fii consecvent

Multor barbati li se intampla sa fie mai determinati sa mearga la sala doar in prima luna sau a doua a anului, mai ales daca au acumulat ceva kilograme in plus de Sarbatori. Numai ca, daca tragi tare doar o luna de zile, lucrand doua ore pe zi, sapte zile pe saptamana spre exemplu, nici macar nu iti imbunatatesti semnificativ starea generala de sanatate deoarece organismul are nevoie de aproximativ 30 de zile doar pentru a se obisnui cu un obicei nou.

In schimb, daca exersezi fie si doar 20 de minute, cum ar fi pe banda de alergat, dar tot timpul anului si frecvent, vei avea mai mult de castigat. Incearca sa te gandesti la exercitiile fizice ca la o parte necesara din rutina, cum este dormitul.

2. Sa te infometezi

Acum ceva timp a fost vehiculata ideea ca, daca lucrezi avand stomacul gol, arzi grasime, iar multi barbati au adoptat aceasta teorie, fara ca ea sa fi fost dovedita. Cheia unui antrenament eficient consta insa in a oferi organismului suficienta hrana cat sa aiba energie pentru efort, ceea ce inseamna o portie mica de carbohidrati, proteine si grasimi bune, cu aproximativ o ora inainte de exercitiile fizice.

De asemenea, daca consumi si dupa antrenament o cantitate mica de proteine te va ajuta si mai mult, deoarece tesuturile musculare se vor repara mai repede, iar energia se va reface rapid. Cel mai indicat este sa optezi pentru cinci mese pe zi mici, adica de 400-600 de calorii, decat sa astepti pana te simti lihnit.

3. Sa lucrezi numai cardio

Exercitiile cardio sunt absolut necesare pentru o stare de sanatate buna insa, daca nu faci si antrenament cu greutati nu vei putea construi masa musculara substantiala, iar acest lucru va afecta si straduinta ta de a slabi si a te mentine.

Un kilogram de muschi consuma pana la 20 de calorii pe zi, in timp ce un kilogram de grasime doar 6 calorii. Si, in plus, trebuie sa tii cont si de faptul ca masa musculara scade pe masura inaintarii in varsta.

4. Sa acorzi mai multa atentie cantitatii decat calitatii

Daca scopul tau este indeosebi acela de a face cat mai multe repetari din unele exercitii, cum ar fi cele pentru bicepsi, in locul concentrarii asupra unei game complete de miscari, care sa lucreze cat mai multe grupe de muschi, ar trebuie sa te reorientezi.

In plus, este foarte important sa inveti sa executi corect exercitiile, mai ales pentru a evita vatamarile. Cere ajutorul unui specialist si intreaba-l daca lucrezi cum trebuie.

5. Sa nu iti stabilesti obiective tangibile

In cazul in care incerci sa faci mai mult decat poti, te vei simti coplesit si foarte obosit, iar asta te-ar putea face sa renunti. Pentru a evita acest lucru ai nevoie de scopuri realiste, raportate in special la varsta, greutate si conditia fizica, care te vor si motiva. Concentreaza-te pe marirea capacitatii pulmonare si a rezistentei.

6. Sa te descurajezi atunci cand nu obtii ce ti-ai propus

Daca vezi ca nu ai ajuns la numarul de kilograme pe care ti l-ai propus intr-o anumita perioada de timp sau nu ai capatat forma pe care o vroiai la anumite grupe de muschi, nu te descuraja. Persevereaza si gandeste-te la beneficiile pe care le-au avut antrenamentele de pana acum asupra sanatatii.

7. Sa sari peste incalzire sau revenire

Exercitiile de incalzire a organismului si cele de revenire dupa efort sunt de asemenea foarte importante, in special pentru micsorarea riscului de vatamare inainte, in timpul sau dupa antrenament.

5-10 minute de cardio (mers pe jos, mers cu bicicleta, inot) reprezinta un bun mod de a te incalzi, iar cateva exercitii usoare de intindere executate dupa antrenament sunt suficiente pentru revenire.

8. Sa nu te hidratezi suficient

Daca astepti pana ti se face sete ca sa bei apa, atunci organismul tau este deja supus deshidratarii si, chiar si o deshidratare minora poate reduce performanta generala cu 20%.

9. Sa nu respiri cum trebuie

Cei mai multi barbati au tendinta de a-si tine respiratia in timpul unor exercitii de ridicare a greutatilor sau de a respira repede si superficial atunci cand alearga. Insa, respiratul adanc si constant reprezinta secretul unui antrenament eficient, revigorand muschii si ajutandu-te sa te concentrezi mai bine.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#greseli antrenament barbati, #greseli efort fizic barbati, #greseli sala sport barbati, #antrenament barbati , #fitness