Reguli simple si usoare pentru a slabi dupa Paste

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 08:00
14853 citiri
Reguli simple si usoare pentru a slabi dupa Paste
Foto: Iulian Dinu

Nu trebuie sa fii un gurmand ca sa pui 2-3 kg in plus in perioada de sarbatori. Fie ca optam pentru cozonacii bunicii si clasica friptura de miel, fie ca ne desfatam cu alte delicii intr-o vacanta exotica, in mod sigur suntem tentati sa exageram putin si sa nu ne mai respectam programul obisnuit de mese si antrenament.

Acum ca Pastele a trecut, a venit timpul sa revenim la stilul de viata sanatos si sa ne recapatam silueta dorita. Mai jos gasesti cateva sfaturi in privinta asta. Trebuie doar sa tii cont de ele, pentru inceput.

In primul rand, nu trebuie sa sari peste mese. O dieta sanatoasa inseamna trei mese principale si doua gustari. Pentru a ne mentine greutatea ideala, regula de a manca la ore fixe in fiecare zi se aplica si in cazul gustarilor.

Cele mai recomandate alegeri pentru gustari sanatoase sunt cele cu cotinut redus de zahar, grasimi si sare: fructele si legumele proaspete, lactatele, cerealele si semintele oleaginoase.

Evita sa mananci inainte de culcare. Cina trebuie servita cu 3-4 ore inainte de culcare si ar fi de preferat sa nu contina carbohidrati.

Consuma fructe cu masura si, preferabil, doar in prima parte a zilei.

Fa miscare de cate ori ai ocazia, nu doar la sala de fitness - mergi pe jos cat mai mult, iar daca job-ul tau implica statul pe scaun 8h/zi, iti recomand sa faci stretching timp de cateva minute, dupa fiecare ora. Iata AICI cateva idei despre cum sa faci stretching.

Inlocuieste dulciurile pe care le consumi de obicei sau cu care ai exagerat in ultimele zile cu ciocolata neagra. Este mult mai saraca in calorii si, in plus, iti mentine sanatatea inimii.

Atat timp cat consumi alimente sanatoase, te hidratezi foarte bine, iti faci timp pentru sport de cateva ori pe saptamana si, nu in ultimul rand, te odihnesti suficient, vei ajunge foarte repede la silueta dorita si, cel mai important, vei avea mai multa energie si vitalitate.

Iulian Dinu - Fitness Coach cu experienta de peste 10 ani & Fondator Fitness Education School

Telefon: 0720.239.389

www.personaltrainerstudio.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Cum slabim dupa Paste, #sfaturi slabit dupa Paste, #sfaturi slabit , #fitness