Romanca ce detine titlul de Miss Fitness Universe 2013, despre cum obtii corpul perfect - Interviu

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 13:52
11980 citiri
Romanca ce detine titlul de Miss Fitness Universe 2013, despre cum obtii corpul perfect - Interviu
Foto: Facebook/Anca Bucur

La doar 26 de ani, romanca Anca Bucur este noua detinatoare a titlului de Miss Fitness Universe, obtinut recent la Miami, in cadrul unei competitii stranse.

Desi cunoscuta in randul celor pasionati de fitness, este genul de vedeta despre care tabloidele nu scriu, pentru simplul motiv ca tanara nu are timp de evenimente mondene, viata ei impartindu-se intre ore de fitness - ea predand aceasta disciplina in Romania - si competitii.

Semn ca victoria ei nu e una intamplatoare e si titlul de Miss Fitness Universe obtinut in urma cu doi ani, in cadrul aceleiasi competitii, insa nu la profesionisti, cum s-a intamplat anul acesta. Fire sportiva, Anca a inceput la 3 ani cu baletul, pentru ca la 8 ani sa se apuce de gimnastica.

Zece ani mai tarziu si-a transformat pasiunea in meserie, dedicandu-se fitness-ului. Asa a cunoscut-o si pe Andreea Marin, cea pe care o si antreneaza in prezent, dupa cum a declarat ea pentru Ziare.com.

Cat te antrenezi pe zi?

Predau cel putin 4 clase/ore pe zi, asa ca as putea spune ca acesta e antrenamentul meu.

Cum te motivezi? Exista o fraza sau niste cuvinte pe care ti le spui in gand?

Iubesc ceea ce fac si asa totul devine mult mai usor. De multe ori cand ma simt depasita imi rostesc in gand: Hai, Anca, stiu ca poti:)

Care crezi ca a fost atuul tau in competitia din Miami?

Cred ca atitudinea cu care mi-am prezentat toate probele impuse. Am pus suflet si am transmis emotie, siguranta si energie de pe scena, iar asta s-a vazut. Toate erau foarte bine pregatite, asa ca am dat tot ce am avut mai bun.

De ce nu ti-ai luat un antrenor? Inteleg ca singura ti-ai alcatuit programul si te-ai pregatit pentru competitie.

Cu tot bagajul pe care l-am acumulat in acesti ani si tot ce am invatat pe parcurs, am simtit ca e suficient pentru a ma pregati pentru acest concurs. Am un program foarte incarcat, asa ca mi-a fost cel mai usor sa imi dozez singura antrenamentele. Mi-am suportat aproape toate cheltuielile in aceasta pregatire, asa ca am preferat sa imi fiu propriul antrenor. Stiam ca o sa fac treaba buna, deoarece un sportiv profesionist simte ce trebuie facut.

Ai primit cereri in casatorie sau propuneri indecente dupa concurs?

Nu am primit niciun fel de mesaj compromitator sau nelalocul lui. Oamenii mi-au scris mesaje de felicitari si aprecieri (cel putin cei ce imi urmaresc activitatea pe reteaua de socializare).

Cum se relaxeaza o Miss Fitness Universe?

Ma plimb prin imprejurimi si ma bucur de Miami. Savurez fiecare minut relaxandu-ma, citind, facand plaja, fara sa ma uit la ceas.

Am fost invitata la o sala de fitness din Miami, unde m-am simtit minunat. Acei oameni au reactionat asa frumos, de parca as fi lucrat cu ei de o viata. Profit la maximum de fiecare oportunitate care mi se ofera.

Exista o mancare careia nu-i rezisti?

Nu exista nicio mancare careia nu ii rezist. Altfel nu as fi ajuns pana aici. Insa, cand sunt in afara competitiilor, am cateva placeri culinare pe care mi le satisfac.

Cum arata o zi normala din viata ta? Descrie-ne si mesele pe care le ai de-a lungul zilei

Programul meu zilnic este destul de haotic. Ma trezesc in fiecare zi la 6 si de la 7 incep clasele. Predau in mai multe centre World Class, asa ca "alerg" dintr-o parte in alta a Bucurestiului.

Mananc diversificat. Micul dejun e mai consistent, pranzul include salata/legume/carne slaba, depinde, iar seara ceva usor. Intre mese mai am cate o gustare mica (fructe sau seminte/migdale).

Pana la ce varsta te vezi facand fitness?

Ma vad facand sport toata viata.

Ce le-ai spune femeilor care se feresc sa faca prea mult fitness, de teama ca muschii lor sa nu fie prea vizibili?

Muschii nu cresc asa usor. E nevoie de ani multi de munca, de dedicare si seriozitate. Alimentatia si suplimentele hranesc musculatura. Asa ca trebuie sa fii atent la mai multi factori ca ei sa fie vizibili.

Care e urmatorul tau tel, din punct de vedere profesional?

Am multe planuri pe care le voi pune in aplicare, treptat. Deocamdata, continui ceea ce fac: antrenez si ma pregatesc de competitii de fitness.

Ai lucrat si cu vedete de la noi? Care ti s-a parut cea mai ambitioasa?

Am lucrat si lucrez cu Andreea Marin (cand ii permite timpul). Este un om extraordinar din toate punctele de vedere, cum rar intalnesti. Am apreciat la ea determinarea si seriozitatea cu care abordeaza antrenamentele.

Te poti descrie in 10 cuvinte?

Sunt o persoana ambitioasa, vesela, increzatoare, sensibila, perseverenta, devotata si modesta.

Ce-ar trebui sa faca orice femeie care tine la corpul ei?

Oricine tine nu doar la corpul ei/lui, ci si la sanatate, ar trebui sa faca cel putin 30 de minute de miscare zilnic, fie ca merge la sala, ca alearga afara sau ca executa cateva exercitii acasa. De asemenea, alimentatia are rolul cel mai importat in aceasta ecuatie.

Care crezi ca e cea mai feminina parte a corpului femeii?

Atitudinea unei femei este foarte importanta. Cred ca fiecare femeie in parte are ceva unic ce ii scoate feminitatea in evidenta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Anca Bucur Miss Fitness Universe 2013, #romanca Miss Fotness Universe Miami, #romani campioni fitness, #antrenor fitness Andreea Marin , #fitness