5 motive sa mananci ananas

Sambata, 08 Martie 2014, ora 10:06
13742 citiri
5 motive sa mananci ananas
Foto: Amerikanki

Ananasul este un fruct suculent, delicios si sanatos. In plus, este disponibil, in magazine, in tot cursul anului si un singur fruct poate multumi 2-3 persoane.

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa mancam ananas in fiecare zi. Ne-am oprit la cinci dintre ele.

Ananasul este versatil. Poate fi amestecat in salate de fructe sau de verdeturi. Se preteaza perfect sa fie mancat ca atare sau combinat, dupa cum poate fi facut si suc, scrie Amerikanki.

Gust bun. Unul dintre cele mai bune motive pentru care merita sa mananci ananas este gustul bun. Pentru asta cumpara fructe bine coapte. Fructul copt este dulce, suculent si foarte gustos. Ananasul merge foarte bine cu iaurt si lapte batut, poate fi adaugat in cereale, este foarte bun rece, dar si la temperatura camerei. Fructul necopt se coace intr-un loc racoros si intunecat in cateva zile,

Foarte bogat in antioxidanti si vitamina C. Aceasta este esentiala pentru sanatate, iar ananasul este plin de vitamina C. Doua felii subtiri de ananas, ceea ce inseamna o portie, asigura tot necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

Putine calorii. Desi este placut la gust si foarte dulce, ananasul este foarte sarac in calorii. Doua felii subtiri de ananas nu au mai mult de 100 de calorii. Ananasul este perfect daca esti la dieta si pentru persoanele care au diabet sau un stomac sensibil, pentru ca e delicat cu mucoasele digestive.

Este minunat sa mananci ananas intre mese sau la micul dejun. In plus, este bogat in fibre, beneficiu in plus pentru sanatate.

Este foarte bun gatit. Desi este bun crud, ananasul este excelent si tratat termic. Foloseste ananasul ca orice alta leguma alaturi de pui, este minunat copt sau poate fi fiert la aburi. Merge perfect in prajituri si in orez cu lapte, adaugat spre final. Este foarte bun pus pe gratar si mancat cu iaurt si miere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#ananas beneficii sanatate, #vitamine ananas, #calorii ananas , #fructe