Adevarul despre sucul natural: Ce beneficii si pericole ascunde el

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 15:30
15707 citiri
Adevarul despre sucul natural: Ce beneficii si pericole ascunde el
Foto: Fox News

Despre sucul natural se spune ca trebuie baut in fiecare zi, in special de catre copii. Este renumit pentru numeroasele beneficii aduse sanatatii, insa poate ascunde si unele dezavantaje.

Sucul natural contine vitaminele A si C, folati, potasiu, magneziu si fitonutrienti. Aceste componente organice ale plantelor pot ajuta la prevenirea a numeroase boli, scrie Fox News. In plus, in unele se adauga calciu si vitamina D, si ele importante pentru mentinerea sanatatii.

Oamenii ar trebui sa consume mai mult din aceste vitamine esentiale pentru sanatate, spune Diane Welland, specialista in diete.

In cazul copiilor care nu au un aport alimentar suficient, sucul natural poate fi singura sursa de vitamine esentiale. Sucul natural poate inlocui chiar cantitatea de fructe pe care ar trebui sa o consumam in fiecare zi.

Studii de specialitate arata ca unii copii care au baut sucuri naturale au consumat inclusiv mai putine grasimi si mai putin zahar.

Suc natural vs. fructe

In plus, fructele pot fi mai scumpe decat sucul facut din ele, in special atunci cand unii le prefera pe cele organice. Sucul natural prezinta si avantajul de a fi consumat imediat, ajutandu-i pe copiii cu un program incarcat la scoala sa economiseasca timp.

Specialistii spun ca in cazul copiilor care au o dieta echilibrata si mananca fructe nu este necesar si sucul natural. Acesta prezinta dezavantajul de a nu avea fibre in continut, ele putand fi gasite in fructe.

In plus, sucul natural poate reduce din apetitul copiilor, deoarece le stimuleaza pofta de a consuma dulciuri.

Sucul provoaca obezitate si diabet?

Unele studii sugereaza o legatura intru suc si riscul de obezitate, precum unul facut la Universitatea Harvard care arata ca oamenii care consuma mai mult suc iau mai mult in greutate. Problema este pusa de faptul ca sucul nu transmite creierului senzatia de satietate, asa ca aportul de calorii din suc se adauga peste cele luate din mancare.

Un alt dezavantaj al sucului natural se refera la cresterea nivelului de zahar din sange, riscul de diabet fiind si el marit, in special la copii.

In cazul in care copiii nu vor sa manance fructe, cel mai bine este ca ele sa fie pregatite cu prajituri sau sa nu le fie date singure. Este bine de stiut ca sucul natural nu trebuie dat copiilor sub un an.

Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
Explicațiile lui Robert Negoiță după ce a țipat la polițiști: "Părinții mei mi-au zis că cel mai deștept cedează primul" VIDEO
Explicațiile lui Robert Negoiță după ce a țipat la polițiști: "Părinții mei mi-au zis că cel mai deștept cedează primul" VIDEO
Robert Negoiță a țipat la agenții Poliției Locale a Municipiului București luni, 18 martie, în timp ce transmitea live, pe Facebook, de la lucrările din fața primăriei de sector. Primarul...
#pericole sucuri naturale, #suc natural risc sanatate , #fructe