Afinele vindeca bolile rinichilor si diabetul zaharat

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 11:46
44523 citiri
Afinele vindeca bolile rinichilor si diabetul zaharat

Cercetarile mai vechi sau mai noi au concluzionat ca persoanele care mananca fructe si legume inchise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer.

Asta, deoarece aceste fructe sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza ca un adevarat scut impotriva cancerului.

Afinul, un arbust nu prea inalt care creste in zonele montane, infloreste in mai, iunie si fructele sale, afinele, niste bobite bleumarin, brumate, suculente, dulci-acrisoare, se coc in iulie, august. Consumate cu regularitate, afinile cresc imunitatea organismului, au grija de ficat si stomac, curata sangele, vindeca bolile rinichilor, intretin mintea sanatoasa.

Afinele sunt bogate in acizi organici, minerale precum fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc si crom, vitamine, taninuri, alcool si ului esential. Frunzele de afin, culese primavara, inainte de a ajunge la maturitate, au si ele o compozitie care ajuta in tratarea a numeroase boli, cum ar fi diabetul zaharat.

Afinele pot fi consumate ca atare, congelate, gasindu-se sub aceasta forma tot anul la supermarket, sub forma de suc proaspat, pulbere preparata din afine uscate ori sub forma de decoct, din frunze ori fructe uscate.

Bolnavilor de diabet li se recomanda sa consume afine pe tot parcursul anului si sa bea decoct din frunze ori fructe uscate, care se gasesc de cumparat la plafar. Afinele reduc cantitatea de zahar din sange si stimuleaza functionarea pancreasului.

Stimuleaza regenerarea celulelor de la nivelul retinei

Consumul de afine proaspete trateaza infectiile urinare, afectiunile hepatice, stimuleaza regenerarea celulelor de la nivelul retinei cu efect benefic asupra vederii noastre, reduce riscul de boli cardiovasculare, previn infarctul miocardic. Daca mesteci fructe de afine, aftele dispar.

Studii recente spun ca un consum frecvent de afine ajuta la mentinerea sanatatii creierului, prevenind astfel boala Alzheimer si sporind performantele intelectuale. Afinele imbunatatesc semnificativ memoria, motiv pentru care elevii si studenii constiinciosi, cei care invata mult, dar si alte persoane care inca mai au de studiat, ar trebui sa le consume zilnic.

Pulberea de afine se obtine macinand fructele uscate in rasnita electrica de cafea. Nu se rasneste mult odata, e suficienta o portie pentru 10 - 15 zile. Zilnic se iau cate patru lingurite de pulbere, cu putina apa, cu o jumatate de ora inainte de mese.

Mierea de afine este unica, atat in ceea ce priveste gustul, cat si proprietatile terapeutice, de aceea este si foarte scumpa. Este parfumata si inchisa la culoare.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#fructe padure sanatate, #afine proprietati, #afine frunze decoct, #miere afin, #afine boli , #fructe