Cele mai sanatoase fructe

Luni, 15 August 2011, ora 18:48
8044 citiri
Cele mai sanatoase fructe
foto: arhiva

Trebuie sa spunem, in primul rand, ca toate fructele sunt sanatoase, dar dintre toate fructele pe care le putem cumpara, cateva merita titlul de "cele mai sanatoase".

Ce face diferenta? Proportia ideala intre vitamine, concentratia unor minerale si procentul ridicat de fibre si alti nutrienti, fac din unele fructe cele mai bune alegeri.

Cap de lista in categoria cele mai sanatoase fructe sunt citricele, scrie Journal des femmes. Toate citricele sunt in egala masura fructe deosebit de sanatoase, dar dintre acestea portocalele, mandarinele, lamaile si grapefruit-ul sunt in top. Toate sunt pline de antioxidanti, care au capacitatea de a proteja in special sistemul cardiovascular, dar si aparatul digestiv, inclusiv ficatul, de diferite forma de cancer. Sunt foarte bogate in vitaminele A si C si reduc nivelul colesterolului din sange. Profiti de beneficiile acestor fructe daca le mananci intregi.

Kiwi este originar din China si este fructul ideal pentru un aport de zahar natural. Are foarte putine calorii, merge perfect in toate dietele, este foarte bogat in vitamine (C, E si cele din grupul B), foarte bogat in minerale, ofera energie de foarte buna calitate si este un suport excelent pentru celula nervoasa. Kiwi este unul dintre cele mai sanatoase fructe si pentru beneficiile admirabile pe care le aduce tubului digestiv.

Caisele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe prin cantitatea foarte mare de vitamina A si C pe care o contin. Originare din China, foarte bogate in antioxidanti, minerale si vitaminele, caisele sunt printre cele mai bune surse de potasiu fiind indicate mai ales dupa antrenamentele fizice pentru ca au calitatea de a combate crampele musculare.

Coacazele fac parte din categoria fructelor de padure si trebuie consumate repede dupa ce au fost culese. Au foarte putine calorii sunt foarte bogate in vitamina C, care, in mod exceptional, isi pastreaza toate proprietatile, fie ca fructele sunt congelate, preparate sub forma de gem sau consumate ca atare, ceea ce le face niste fructe cu totul si cu totul speciale. Contin antioxidanti specifici care au proprietati miraculoase asupra inimii, sistemului digestiv si cresc imunitatea generala.

Murele sunt si ele considerate printre cele mai sanatoase fructe ca urmare a continutului foarte mare de calciu si vitamina A. Calciul din mure este foarte usor asimilat.

Ultimele pe lista celor mai bune fructe, dar nu cele din urma sunt merele. Ideale in diete pentru numarul mic de calorii pe care il contin, marele sunt o sursa exceptionala de antioxidanti, vitamine, fibre si apa. Sunt ideale prin aportul de zahar natural, dar si prin capacitatea de a reduce nivelul de colesterol. Merele au marea calitate ca pot fi consumate tot timpul anului, fara niciun fel de restrictii.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#viata sanatoasa, #cele mai buna fructe, #vitamine si minerale, #fibre , #fructe