Cele mai sanatoase sucuri de fructe si la ce ajuta fiecare

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 19:07
25960 citiri
Cele mai sanatoase sucuri de fructe si la ce ajuta fiecare
Foto: Ziare.com

Fumezi, traiesti intr-un mediu poluat, iar din cauza ritmului alert impus de stilul de viata modern mananci nesanatos si pe fuga. Toate acestea isi pun amprenta asupra sanatatii si vitalitatii tale. In asemenea situatii un pahar de suc de fructe este ca o adevarata bomba de energie, bogat in vitamine si antioxidanti.

Cu toate ca se gasesc tot felul de sucuri de fructe pe rafturile magazinelor, va recomandam consumul de sucuri proaspete facute acasa, care sunt lipsite de coloranti si conservanti. Cele mai multe fructe ce se gasesc in comert la ora actuala sunt sezoniere si nu le putem cumpara pe toata perioada anului. Care ar fi acele sucuri de fructe pe care ar trebui sa consumam zilnic?

Ce-ar trebui sa stii despre sucurile naturale, preparate in casa

Sucul de mere

Sucul de mere este bogat in vitamina A, B1, B6, C, acid folic, fier, magneziu, fosfor, mangan, cupru, sodiu si potasiu. Consumul regulat de suc de mere scade colesterolul, regleaza tensiunea arteriala, previne ateroscleroza, intareste sistemul imunitar, detoxifica tubul digestiv si previne sangerarile gingivale.

Sucul de catina

Fructele de catina sunt bogate in vitamina C, E, A, K, F, P, vitamine din grupul B, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu si beta caroten. Aceste fructe sunt o adevarata bomba de vitamine pentru organismul nostru, iar sucul de catina este un adevarat miracol pentru sanatate.

Catina este un excelent imunostimulator, antioxidant, astringent, anibiotic, cicatrizant, anticancerigen, chiar si afrodisiac. Este un ajutor extraordinar atat in prevenirea unor boli, cat si la vindecarea celor existente.

Sucul de catina este recomandat in stimularea sistemului imunitar, in cazuri de gripa, raceli, pneumonii sau infectii. Alte indicatii terapeutice ar fi: anemia, cancerul, boli de ficat ca hepatita si ciroza, gastrita, ulcerul, afectiuni cardiovasculare, hipertensiunea, artrita, depresia, nevroza, spasmofilia, sterilitatea, diareea, dizenteria, colita, arsuri sau scabia.

Sucul de fructe de padure

Fructele de padure, precum afine, mure, zmeura sau fragi, sunt cele mai bogate in antioxidanti comparativ cu alte fructe. Sucul de zmeura este cunoscut pentru efectele sale energizante, roborante, de stimulare a poftei de mancare sau reglarea digestiei.

Cum e sanatos sa prepari sucurile naturale

Sucul de coacaze negre

Are un continut bogat in antioxidanti si fier. Este indicat pentru stimularea sistemului imunitar, in caz de anemie, sindromul oboselii cronice, energizant, roborant, antiseptic urinar.

Sucul de grapefruit

Bogat in vitamina C, acest suc contine licopen care protejeaza de radicalii liberi si ajuta pielea sa radieze de sanatate. Este un excelent energizant, revigorant, regleaza functiile digestive, indicat in caz de febra, raceli, bronsite, varice, obezitate si boli cardiovasculare.

Sucul de struguri

Este bogat in antioxidanti, vitamina A, B1, B2, C si fier. Regleaza digestia si metabolismul glucidelor, ajuta functionarea optima a rinichiilor, a ficatului, amelioreaza simptomele premenstruale, are efect anxiolitic, roborant, stimuleaza producerea de globule rosii si este recomandat si in cure de slabit.

Sucul de portocale

Sucul proaspat de portocale este bogat in vitamina A si C, calciu, magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru si fosfor. Stimuleaza sistemul imunitar, are efecte benefice asupra digestiei, este indicat in boli de inima, pneumonii, anxietate, insomnii, obezitate sau guta.

Sucul de lamaie

Datorita continutului bogat de vitamina C, acesta intareste sistemul imunitar, este recomandat in caz de viroze, gripe, regenereaza tesuturile si alcalinizeaza organismul.

Sucuri naturale facute in casa, cu beneficii asupra pielii

Sucul de piersici

Aceasta bautura contine vitamina A, B1, B2, C, fier calciu, potasiu, sodiu si fosfor. Protejejeaza celulele organismului, intareste tesutul conjunctiv, este imunostimulator, regleaza tranzitul intestinal, reduce stresul si ajuta la eliminarea apei din organism.

Sucul de pere

Contine in cantitati semnificative vitamina A, B1, B2 si C, acid folic, potasiu, fosfor, calciu, sodiu si fier. Are efect diuretic si laxativ, intareste sistemul nervos. Indicat in caz de constipatie, boli de rinichi si afectiuni reumatice.

Sucul de prune

Protector celular, aceasta bautura regleaza metabolismul carbohidratilor si digestia, are efect laxativ, intareste sistemul imunitar.

Acestea ar fi cele mai indicate sucuri de fructe pe care ar trebui sa le consumam zilnic in functie de sezon si oferte. Sucurile acre au mai ales efecte de detoxifiere, iar cele dulci nutritive, de regenerare. Daca vrem sa prevenim obezitatea, tulburarile metabolice, dezechilibrele acido-bazice si sa ne mentinem sanatatea, tineretea si vitalitatea este indicata introducerea lor in alimentatie mai ales dupa varsta de 30 de ani.

www.diete-sanatoase.ro

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sucuri fructe, #efecte beneficie sucuri fructe, #sucuri fructe sanatate, #sucuri fructe beneficiu organism , #fructe