Cum te convingi singur ca fructele si legumele romanesti sunt superioare

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 19:41
4585 citiri
Cum te convingi singur ca fructele si legumele romanesti sunt superioare

Este o incantare pentru suflet si o placere pentru ochi ca acum, in plina toamna, sa faci macar o plimbare in piata, chiar daca esti obisnuit sa-ti faci cumparaturile de la supermarket, fiind sedus de ambalajele stralucitoare si produsele care arata impecabil din toate punctele de vedere - si aici ma refer, in mod deosebit, la fructe si legume.

Pentru ca nu esti informat, nu te intrebi de ce fructele si legumele de acolo arata impecabil la atat timp dupa ce au fost culese si dupa drumul lung pana sa ajunga in depozit si de aici la comparator. Sunt parca anume facute sa ia ochii cumparatorului ca acesta sa scoata bani multi din buzunar.

Perfectiunea si aspectul fructelor din supermarketuri e obtinuta cu fel de fel de chimicale, menite sa le dea forma si dimensiunea prestabilite, culoarea vie si sa le mentina proaspete si stralucitoare cat mai mult timp.

Ca sa te convingi cat de nocive sunt fructele si legumele cumparate pe bani multi din supermarket, pe care i le dai copilului sau rudei bolnave, pentru ca asa sunt recomandarile, sau pe care le consumi zilnic, fa urmatoarul test simplu si la indemana.

Test de calitate

Trebuie sa ai o ruda ori un vecin care are gradina. Roaga-l sa-ti dea o rosie din gradina lui si pune-o pe masa din bucatarie langa o rosie cumparata de la supermarket.

Dupa cateva zile, vei vedea cum rosia din gradina se crapa, se inmoaie si chiar incepe sa mucegaiasca, in timp ce cealalta rosie va rezista mai mult de o luna pentru ca asa este creata sa reziste. Aceasta rezistenta este asigurata cu chimicale.

In piata vei vedea ca fructele si legumele romanesti nu sunt perfecte, dar au mirosul si gustul specifice, cele stiute dintotdeauna. E pacat sa nu profiti de oferta bogata a acestei toamne si sa nu faci o cura de fructe romanesti. Opreste-te mai ales, la cele inchise la culoare, struguri negri, prune.

Preturile sunt accesibile si oferta este extrem de bogata. Nu ocoli nici fructele de padure, unele culese si aduse de sus, din varf de munte, adevarate farmacii, spre deosebire de cele congelate pe care le gasesti tot timpul anului la supermarket.

Obisnuieste-te sa cumperi fructe si legume romanesti. Poate nu sunt la fel de stralucitoare ca cele de pe rafturile supermarketului si nici nu au ambalaje in care sa stea cuibarite precum ouale, dar, cu siguranta, sunt mult mai sanatoase si gustoase.

Si marea surpriza va fi sa constati ca produsele romanesti luate din piata au gustul si aroma pe care le stii demult, de cand piata romaneasca inca nu era invadata de marfa aduse de peste mari si tari, toate produsele avand acelasi gust si aceeasi aroma.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#fructe legume romanesti, #fructe legume supermarket, #fructe legume supermarket chimicale , #fructe