De ce e bine sa mananci cirese

Duminica, 20 Mai 2012, ora 11:08
15226 citiri
De ce e bine sa mananci cirese

Daca vrei sa te convingi ca au aparut si la noi ciresele, fa un drum in piata, dar sa nu te sperii cand ai sa vezi pretul.

Curand, insa, se vor coace si ciresele noastre, romanesti, si e bine sa stii ca nu-s numai niste fructe dragute, rosii, galbene sau roz, zemoase si parfumate, ci si un aliment-medicament de maxima importanta pentru organism.

Cercetatorii au concluzionat ca ciresele au in compozitia lor trei substante care fac din ele adevarate medicamente ale verii, dusman neintrecut al bolilor provocate de stresul modern.

Cele trei substante sunt antocianinele, cu efect antioxidant si antiinflamator, acidul hidroxicinamic, care protejeaza mucoasa stomacului de actiunea nociva a microbilor care provoaca gastroenterita si melatonina, un hormon care te ajuta sa dormi sanatos si care se gaseste in pulpa cireselor.

400 de grame de cirese consumate zilnic te ajuta sa ai un somn linistit, sanatos, odihnitor. Acest efect al cireselor de a induce somnul si, odata cu somnul, si linistea sufleteasca, se datoreaza serotoninei si melatoninei, substante care se afla din belsug in compozitia cireselor.

Pe langa apa, ciresele contin vitamine din complexul B, vitamina C si E, provitamina A, minerale ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si acid pantotenic.

Prin compozitia lor bogata in vitamina C si bioflavonoizi, consumul de cirese scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui prin dilatarea arterelor mici. Se recomanda ca ciresele sa se consume la temperatura camerei si nu imediat ce au fost scoase de la frigider.

Cura de cirese se indica hepaticilor, pentru reglarea functiilor ficatului si persoanelor cu afectiuni biliare, celor care au lipsa de minerale, anemicilor si astenicilor, copiilor cu deficiente de crestere. Continutul bogat de provitamina A din compozitia cireselor creste acuitatea vizuala si intretine tesuturile.

Si persoanele care vor sa slabeasca pot face o cura de cirese. Deoarece au in compozitia lor 70% apa, ciresele ajuta la eliminarea toxinelor din organism si normalizeaza tranzitul intestinal.

Sa nu arunci cozile de la cirese. Cozile au puternice efecte diuretice pentru ca sunt bogate in saruri de potasiu si flavonoide. Datorita continutului bogat in taninuri, cozile de cirese au proprietati astringente si antidiareice, depurative, antiinflamatoare renale si antifebrile.

Sa avem sanatate!

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#cirese beneficii sanatate, #remedii naturale cirese, #cura slabire cirese , #fructe