De ce este bine sa mananci grepfrut

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 08:58
3396 citiri
De ce este bine sa mananci grepfrut

Grepfrutul sau "fructul paradisului", ruda cu portocala, cu pulpa segmentata, zemoasa si cu gustul amarui, poate sa fie rosu, roz sau alb, cel rosu fiind cel mai sanatos dintre toate.

Este sarac in calorii si are multe fibre si fitonutrienti, dar trebuie sa ai grija, caci interactioneaza cu mai multe medicamente, asa ca in cazul in care faci un tratament este bine sa iti intrebi doctorul daca ai voie sa consumi acest fruct sau nu, conform Live Strong.

Vitamina C

Grepfrutul este plin de vitamina C, doar o jumatate de fruct avand 46,86 mg sau 78% din valoarea zilnica recomandata. Antioxidantii continuti ajuta la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Carotenoidele

Carotenoidele previn o serie intreaga de boli. Un studiu realizat in 2005 a aratat ca prin consumul de licopen, unul dintre cele mai pretioase carotenoide, esti ferit de cancerul de prostata. In jur de 100 de grame de grepfrut ofera 3,36 mg de licopen.

Limonoidele

Frepfrutul contine si limonoide, o grupa de fitonutrienti care duc la formarea de enzime care elimina elemente carcinogene din organism.

Pectina

Pectina din grepfrut ajuta la intarzierea aterosclerozei. Fructul coboara nivelul colesterolului, pe cel al trigliceridelor si al altor grasimi care afecteaza inima. Intr-un studiu publicat in 2006 s-a aratat ca atat grepfrutul alb, cat si cel rosu contin substante care apara organismul de aterocleroza. In plus, o jumatate de fruct are doar 36 de calorii.

Vitamine si minerale

Grepfrutul este o sursa de vitamina A, oferindu-ti cam 318,57 UI sau 6,4% din doza zilnica recomandata. Vitamina A este necesara pentru o vedere buna, pentru dinti si oase sanatoase.

In plus, grepfrutul ajuta la metabolizarea si eliminarea rapida a grasimilor si a carbohidratilor. Contine si acid folic sau vitamina B9, care ajuta la o buna functionare a creierului, dar si potasiu, esential pentru inima si muschi.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#grepfrut sanatate, #grepfrut vitamine, #grepfrut nutrienti sanatate, #grepfrut prevenire boli, #grepfrut cancer , #fructe