De ce sa consumi grepfrut iarna

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 08:06
3211 citiri
De ce sa consumi grepfrut iarna

Grepfrutul este cunoscut pentru capacitatea sa de a estompa senzatia de foame, dar el iti face bine si din alte puncte de vedere, asa ca este cat se poate de indicat sa il consumi pe perioada iernii.

Daca alte fructe se gasesc mai greu acum, grepfrutul este pe rafturile tuturor magazinelor. Iata ce ce este el bun, conform Health.com:

Iti protejeaza inima

Terciul de ovaz nu este singurul aliment extrem de bun pentru micul dejun. Si grepfrutul iti scade nivelul colesterolului rau cu pana la 15,5% si pe cel al trigliceridelor cu 27%, in cazul in care consumi un asemenea fruct in fiecare zi.

Varietatile rosii sunt cele mai bune, caci au cel mai ridicat nivel de antioxidanti. Ai grija daca urmezi un tratament, caci acest fruct poate interfera cu anumite pastile. Intreaba-ti medicul de familie referitor la acest aspect.

Iti infrumuseteaza pielea

Foloseste-l pentru a scapa de petele maronii de pe coate si genunchi. Grepfrutul este plin de vitamina C, un acid bland care ajuta la eliminarea pigmentului in exces din piele.

Taie un fruct in jumatate, presara zahar peste si freaca de piele. Nu face acest lucru si pe fata, caci acolo pielea este mai sensibila si se poate irita.

Imbunatateste metabolismul

Cu cat consumi mai multe citrice, cu atat ai mai multe sanse sa slabesti. Persoanele care mananca un grepfrut inainte de fiecare masa, fara sa faca alte schimbari alimentare, slabesc in medie un kilogram si jumatate in 12 saptamani.

Compusii care se gasesc in fruct ajuta la arderea grasimilor, stabilizand nivelul zaharului din sange si pe cel al insulinei.

Ajuta pielea sa fie mai ferma

Grepfrutul ajuta pielea sa ramana in forma pentru mai mult timp, si asta datorita nivelului sau mare de vitamina C, care stimuleaza productia de colagen. Astfel, pielea nu se lasa si este mai catifelata. Incearca sa consumi cate un asemenea fruct zilnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#grepfrut beneficii, #grepfrut sanatate, #grepfrut vitamine, #grepfrut frumusete, #grepfrut cura slabire , #fructe