""
Ziare.com

De ce sa profiti la maximum de citrice?

de Anca Serghescu
Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 19:48

   

De ce sa profiti la maximum de citrice?
Citricele, vedetele acestui sezon, nu sunt doar foarte bogate in Vitamina C, o abundenta de vitamine si minerale regasindu-se in componenta lor.

Sarace din punct de vedere caloric, citricele intr-adevar aproape depasesc necesarul de Vitamina C al unui adult, indiferent de sex (90 mg in cazul unui barbat si 75 in cazul unei femei).

Astfel, conform Suite101.com, un grepfrut contine 77 de mg de Vitamina C, in timp ce o portocala medie contine 70 de mg de Vitamina C. Cat despre lamaie si lime, situatia e similara.

Si sucul de grepfrut si cel de portocale sunt excelente surse de Vitamina C, o cescuta oferind 124, respectiv 94, de mg de Vitamina C.

Portocalele reprezinta si o buna sursa de Vitamina A si B1, iar grepfrutul rosu si roz contin Vitamina A si B5. Atat portocalele, cat si grepfrutul sunt surse excelente de folati, cea dintai continand 40 mcg de folati, considerabil mai mult decat grepfrutul.

In ceea ce priveste mineralele, portocalele contin 237 de mg de potasiu, dar si calciu - 52 de mg. Grepfrutul contine si el 159 de mg de potasiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor