Fructele de padure, excelente pentru sistemul imunitar

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 10:29
8204 citiri
Fructele de padure, excelente pentru sistemul imunitar

Studiile recente ne informeaza ca fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer, deoarece sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine, B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza ca un adevarat scut impotriva cancerului.

Efectele terapeutice ale fructelor de padure depind, in cea mai mare masura, de starea in care sunt consumate. Compoturile, dulceturile si gemurile din fructe de padure nu sunt recomandate, deoarece cea mai mare parte a vitaminelor si enzimelor se distruge prin preparare.

De aceea, se recomanda ca fructele de padure sa fie consumate proaspete sau congelate, simple, fara zaharuri ori alte adaosuri. Gustul trebuie educat de asa maniera incat sa simtim savoarea fructelor de padure. Numai asa vom constata, in timp, si efectele lor benefice asupra sanatatii.

Consumul de mure se recomanda pentru prevenirea cancerului cervical, la san, de colon si de stomac, diaree, inflamatii intestinale, intarirea tesuturilor, iritatii ale gingiilor, dureri in gat, hemoroizi, hipertensiune, boli psihice, boli cardiace, intinerirea organismului, probleme ale sistemului digestiv, obezitate, tonifierea organismului, diabet, hipertensiune, angine, reglarea hormonala, constipatie, hiperglicemie.

Murele sunt extrem de bogate in antioxidanti si contin acid elagic, care previne aparitia cancerului. Taninul din compozitia murelor intareste tesuturile, ajuta la tratarea diareei si a inflamatiilor intestinale. Murele reprezinta si o sursa naturala de acid salicilic, substanta activa care se regaseste in aspirina.

Macesele, poate cea mai bogata sursa naturala de vitamina C, contin, de asemenea, flavonoide, substante care potenteaza efectul vitaminei C si vitaminele A, D si E, calciu, fier, antioxidanti si acizi grasi care intaresc sistemul imunitar si-l fac mai puternic in lupta cu infectiile.

Macesele se recomanda pentru stimularea poftei de mancare, intarirea imunitatii organismului, dilatarea vaselor de sange, cicatrizarea si regenerarea pielii, afectiuni ale ficatului, vitaminizarea organismului, diaree, stimularea digestiei, circulatia periferica, raceala, gripa, curatarea sangelui de toxine, sangerarea plamanilor sau stomacului, anemie.

Afinele, fructele inaltimilor de peste 2000 de metri, care arata ca niste margele de culoare bleumarin-brumat, au cel mai mare continut de antioxidanti, avand reale calitati cu care lupta cu efectele imbatranirii. Efectul antioxidant si antiinflamator al afinelor le recomanda ca remediu in tratarea maladiei Alzheimer, a cancerului si afectiunilor cardiace.

Afinele contin vitamina A, vitaminele C si E, recunoscute pentru efectele lor antioxidante, si antocianine si fenoli, care functioneaza tot ca niste antioxidanti. De asemenea, in compozitia afinelor intra si oxalatii, motiv pentru care medicii nu le recomanda persoanelor care sufera de afectiuni renale.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#fructe padure beneficii, #fructe padure sanatate, #fructe padure tinerete , #fructe