Fructele de padure intaresc imunitatea si mentin sanatatea creierului

Duminica, 19 August 2012, ora 14:12
8161 citiri
Fructele de padure intaresc imunitatea si mentin sanatatea creierului

Pentru ca a fost o vara extrem de calduroasa, chiar si fructele de padure s-au copt mai devreme ca de obicei si pot fi inca gasite pe tarabele din piete. Fructele de padure, murele, fragutele, zmeura, catina, nu numai ca sunt delicioase, dar sunt adevarate surse de sanatate, farmacii in miniature, prin compozitia bogata pe care o au.

Fructele de padure au in compozitia lor multe vitamine, predominanta fiind vitamina C dar si alte elemente, precum cuprul, seleniul, zincul, fierul, care, la un loc intaresc sistemul imunitar si protejeaza organismul de raceala, gripa si alte boli infectioase, destul de frecvente in anotimpul rece.

Murele, coacazele negre, afinele, contin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun.

Despre resveratrolul care, de regula se gaseste in fructele si legumele de culoare inchisa, se spune ca este o substanta antitumorala, ca incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca, ca stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel, circulatia sangelui, arterele ramanand elastice, mentine elasticitatea si fermitatea pielii, impiedica imbatranirea prematura.

Fructele de padure pot preveni sau intarzia probleme ochilor care apar odata cu varsta, dar mentin si sanatatea sistemului nervos central. Cine doreste sa-si imbunatateasca memoria si capacitatea de asimilare si concentrare, e bine sa profite de existenta acestor minunate daruri ale naturii in loc sa recurga la pastile de memorie.

Fructele de padure au capacitatea de a dizolva colesterolul si intaresc muschii inimii. Compusii din fructele de padure pot preveni si chiar vindeca unele forme de cancer, de colon sau ficat, sustin medicii care chiar si recomanda bolnavilor asemenea fructe.

Fructele de padure sunt bogate in fibre, fiind un remediu excelent impotriva constipatiei, datorita fibrelor pe care le contin. Deoarece au un continut ridicat de nutrenti atat de necesari pentru un organism sanatos, fructele de padure au capacitatea de a te face mai activ, ajutandu-te astfel, sa lupti cu depresia.

Fructele de padure pot fi consumate ca atare, in stare proaspata, sau preparate sub forma de ceai, gem ori dulceata, suc, sirop sau macerate in mierea de albine, ca de exemplu, catina.

Nu trece nepasator prin piata, pe langa fructele de padure. Ia-ti o punga de fructe pentru acasa si intra in vorba cu persoana care ti le vinde de la care vei afla lucruri uimitoare despre aceste mici minuni ale naturii, atat de divers colorate si cu gust deosebit.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fructe de padure sanatoase, #proprietati fructe padure , #fructe