Fructele iernii - kiwi, un antioxidant puternic

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 23:00
6224 citiri
Fructele iernii - kiwi, un antioxidant puternic

Studii recente ii informeaza pe cititorii dornici sa se hraneasca sanatos ca fructul kiwi are cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor cel mai des recomandate de nutritionisti.

Kiwi contine multa vitamina C. De exemplu, un singur fruct de 75 de grame poate asigura pana la 95% din necesarul zilnic al organismului uman pentru aceasta pretioasa vitamina.

Luteina, o substanta bine reprezentata in kiwi, este apreciata din ce in ce mai mult pentru eficacitatea ei in reducerea riscului de aparitie a cancerului, a bolilor de inima si in prevenirea cataractei. Se crede ca, dupa porumb, kiwi este fructul cu cea mai bogata sursa de luteina.

Cuprul este un mineral cu rol vital in procesul de crestere a copiilor pentru ca ajuta la intarirea oaselor, la dezvoltarea creierului si la construirea sistemului imunitar. Iata un motiv destul de intemeiat de a-i obisnui pe copii, de mici, sa consume in fiecare zi cate un fruct de kiwi.

Potasiul ajuta la functionarea eficienta a inimii si are un rol deosebit in controlul presiunii arteriale. Kiwi contine mai mult potasiu decat bananele. In compozitia acestui fruct pretios se mai gaseste magneziu, fier, calciu, vitamina E si B6, acid folic, crom, fibre alimentare.

In loc sa consume fructe si legume proaspete care contin antioxidanti naturali care sa-i fereasca in a dezvolta o boala precum cancerul, multe persoane prefera suplimentele alimentare pe baza de antioxidanti.

Or, cercetarile recente au demonstrat ca aceste suplimente alimentare nu au nici un efect in prevenirea cancerului. In ceea ce priveste antioxidantii din compozitie, kiwi ocupa locul trei in grupa fructelor, dupa portocale si struguri.

Fibrele de toate tipurile prezente in kiwi ajuta la reducerea nivelului colesterolului, ceea ce duce in final la scaderea sanselor aparitiei bolilor de inima.

In Italia, tara mare producatoare si consumatoare de astfel de fructe, s-a facut un studiu pe parcursul mai multor ani, in randul a mii de copii bolnavi de astm si s-au obtinut rezultate bune in scaderea semnelor acestei boli atunci cand pacientii au consumat, zi de zi, kiwi.

Daca fructele de kiwi nu se consuma imediat, trebuie tinute la rece, in frigider, cel mai bine, intr-o punga de plastic. Fructele de kiwi nu se asaza alaturi de alte fructe sau legume. Se pastreaza departe de surse de caldura si nu in lumina directa a razelor de soare.

Daca l-ai decojit sau feliat, este de dorit sa consumi fructul imediat. Kiwi nu trebuie lasat fara protectia sa naturala in aer liber pentru ca se oxideaza foarte repede.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#kiwi sanatate, #kiwi intrebuintari curative, #kiwi Vitamina C , #fructe