Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grepfrutul si beneficiile lui pentru organism

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:31
34958 citiri
Grepfrutul si beneficiile lui pentru organism

Despre grepfrut, un citric mare, rotund, de culoare galbena sau rozalie, un hibrid obtinut din pomelo si diferite soiuri de portocal, se spune ca ar fi cel mai sanatos citric pentru ca multi dintre constituentii lui actioneaza precum medicamentele.

Grepfrutul, foarte apreciat pentru continutul sau bogat in enzime care stimuleaza digestia, are in compozitia sa, pe langa un continut bogat de vitamina C, care se gaseste, de altfel, in toate citricele, si vitaminele A, B1, B2, B5, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu si fier.

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrutul te proteajeaza ca un scut impotriva racelilor, multe si destul de periculoase in aceasta perioada. Grepfrutul intareste imunitatea si apara organismul de infectiile de sezon.

In caz ca deja ai racit, sucul de grapefruit, nu mai mult de doua pahare pe zi, amelioreaza durerile din gat si grabeste vindecarea datorita antioxidantilor din compozitie care lupta impotriva virusurilor.

Sucul de grepfrut, preparat acasa, nu cel din magazine, doua pahare pe zi, iti poate fi de ajutor daca ai probleme cu bila. In plus, previne balonarea si combate durerile de cap date de acumularea de toxine in organism.

Consumul constant de grepfrut, cate un fruct pe zi, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul. Grepfrutul roz sau rosu contine licopen, un antioxidant minune cu efecte antitumorale, care impiedica imbatranirea precoce a organismului.

Deoarece are foarte putine calorii, grapefruitul se recomanda, fara retinere, in cura de slabire. Un pahar de suc de grepfrut dimineata, pe stomacul gol, ii ofera organismului toata bogatia de vitamine si minerale pe care o are in compozitie, oferindu-i, in acelasi timp, energia si pofta de viata, necesare pentru o noua zi de activitate.

Grepfrutul se consuma ca atare sub forma de suc sau salata. Sucul se poate prepara si in combinatie cu alte citrice, portocala si lamaia. Tot ce ai nevoie ca sa ti-l prepari acasa e vointa si grija de tine, precum si un storcator manual de citrice, disponibil la orice raion de menaj din supermarket-uri.

Salata de grapefruit, care poate fi servita dimineata in loc de micul dejun, se prepara de seara. Se curata un grapefruit si se taie in cuburi, care se pun intr-un bol, cu grija sa nu se risipeasca sucul. Se adauga miere de albine, se acopera vasul si se serveste a doua zi dimineata. La preparare nu folosi plastic sau metal.

Atat sucul de grapefruit cat si salata pot fi un plus de energie pentru oamenii sanatosi, care se vor mereu in forma, dar medicamente fara egal pentru cei suferinzi de ficat, anemici, convalescenti, slabiti de pe urma unei operatii grele.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#suc de citrice sanatate, #grepfrut compozitie, #grepfrut slabire , #fructe