Ia-ti doza de sanatate din avocado!

Joi, 05 August 2010, ora 12:29
5879 citiri
Ia-ti doza de sanatate din avocado!
Foto: Buzzle

Pentru a avea un stil de viata sanatos, oamenii trebuie sa se ingrijeasca sa aiba parte de substantele nutritive esentiale. Cei care sunt foarte atenti la ceea ce mananca vor fi foarte bucurosi sa afle ca avocado contine nici mai mult nici mai putin de 20 de vitamine, minerale si fitonutrienti.

De asemenea, fructele de avocado contin grasimi mononesaturate. Asa ca, daca vrei sa ai un organism cat mai sanatos, nu evita sa consumi avocado.

Avocado contine vitamina K, care ajuta la coagularea sangelui. Alaturi de vitaminele A, B, C, D si E, vitamina K este una dintre cele 13 vitamine esentiale pentru organismul uman. In 30 de grame de avocado exista 6,3 micrograme de vitamina K, adica 8% din doza zilnica recomandata, aminteste eHow.

In afara faptului ca ajuta la coagularea sangelui, vitamina K previne si calcifierea arterelor. De asemenea, ajuta la sanatatea oaselor, reducand riscul de fractura.

Vitamina E este unul dintre antioxidantii continuti de avocado. Acest fruct contine 4% din doza zilnica recomandata de vitamina E. Dupa cum am mentionat deja, aceasta vitamina este un antioxidant, adica protejeaza organismul de radicalii liberi instabili, care pot afecta tesuturile, celulele si organele.

Deoarece radicalii liberi sunt asociati cu procesul de imbatranire, vitamina E actioneaza ca un element nutritiv anti-imbatranire. De asemenea, mentine parul sanatos si pielea intr-o forma buna si, alaturi de vitamina K, mentine sanatatea celulelor rosii.

Ca si vitamina E, vitamina C actioneaza ca un antioxidant. Avocado contine 4% din valoarea zilnica recomandata de vitamina C. Aceasta vitamina este importanta pentru formarea colagenului, piele, tendoane, ligamente si vasele de sange. In plus, vitamina C ajuta la formarea cartilajelor, oaselor si a dintilor.

Avocado, un strop exotic de sanatate

Avocado mai contine si luteina, ce ajuta la prevenirea pierderii vederii pe masura ce imbatranesti. Fructul contine 81,3 micrograme de luteina. Asa ca daca vrei sa iti mentii ochii sanatosi, mai ales sa nu ajungi sa suferi de degenerescenta maculara, consuma avocado.

Doza zilnica recomandata de luteina este de 20 de micrograme. De asemenea, luteina este buna pentru o piele sanatoasa.

Consumul de avocado previne cancerul bucal

Atunci cand consumi avocado asimilezi si acid folic, nutrient care ajuta organismul in dezvoltarea de celule si tesutusi sanatoase.

Datorita continutului de grasimi monosaturate, avocado te ajuta sa previi bolile de inima si cresterea in greutate. Acest fruct poate fi servit in salate, sandvisuri, supe sau drept garnitura pentru mancarea mexicana.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#avocado vitamine minerale, #avocado grasimi sanatoase, #avocado sanatate , #fructe
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
... si doza de stres de la Guvernarea PDL, Presedintele Traian Basescu, Guvernul BOC, FMI, BNR, Sistemul Bancar din Romania si hotia generalizata...