Kiwi - o farmacie intr-un fruct

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:21
17142 citiri
Kiwi - o farmacie intr-un fruct

Kiwi nu creste pe plaiurile noastre, dar, ca si marul nostru, este o adevarata "bomba" de vitamine, minerale si fibre alimentare, ceea ce-i confera calitati terapeutice de netagaduit. Astfel, consumul regulat de kiwi protejeaza organismul de diabet si boli de inima, de imbatranirea precoce a celulelor si-i intareste imunitatea, aparandu-l de infectii.

Studii recente au relevant faptul ca kiwi, acest fruct verde cu gust acrisor, contine foarte multe substante nutritive, absolut necesare organismului indiferent de anotimp. Fructele trebuie mancate cu tot cu seminte deoarece toti nutrientii - proteine, vitamine, minerale - sunt inmagazinati in seminte.

Fructul de kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult potasiu decat bananele. Potasiul este necesar pentru buna funcionare a inimii si controlul presiunii arteriale.

Luteina, bine reprezentata in compozitia fructelor, este o substanta care reduce riscul de aparitie a cancerului, a bolilor de inima si previne cataracta. Dupa porumb, kiwi este considerat, pana acum, cea mai bogata sursa de luteina.

Cuprul, de asemenea bogat in compozitia fructului de kiwi, ajuta la intarirea oaselor si a sistemului imunitar si la dezvoltarea creierului, avand un rol deosebit in procesul de crestere.

Pe langa nutrientii deja amintiti, kiwi mai are in compozitia sa si magneziu, fier, calciu, vitamina E si B6, acid folic, magneziu si crom. In plus, kiwi inmagazineaza toate tipurile de fibre care protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si diabet, curata colonul si reducd aparitia cancerului de colon.

Consumul catorva fructe in fiecare zi scade nivelul colesterolului si reduce riscul formarii cheagurilor de sange, intocmai ca aspirina, fara insa sa provoace ulcer. Chiar daca este foarte bogat in atatea substante hranitoare, kiwi nu ingrasa, un fruct avand in jur de 45 de calorii.

Datorita continutului mare de vitamina C, kiwi protejeaza caile respiratorii, previne artrita si arteroscleroza, intareste sistemul imunitar, fiind in acelasi timp si un excelent medicament pentru ochi.

Antioxidatii din compozitia fructului, aproape la fel de multi ca in struguri si portocale, sunt substantele care opresc imbatranirea celulelor. Apoi, continutul bogat de vitamine A si E si A mentine pielea sanatoasa si ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor de piele.

Kiwi se pastreaza cel mai bine la rece, la frigider, in pungi. Ai grija ca atunci cand le cumperi sa fie tari, nepatate, cu coaja sanatoasa.

Sa avem sanatate!

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#kiwi sanatate, #kiwi nutrienti, #kiwi proprietati, #kiwi antioxidanti , #fructe