Minunile din spatele fructelor cu coaja lemnoasa

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 09:11
6616 citiri
Minunile din spatele fructelor cu coaja lemnoasa
Foto: eHow

Includerea fructelor cu coaja lemnoasa in dieta zilnica este un prim pas catre o inima sanatoasa. Acestea contin cantitati mari de grasimi nesaturare, care ajuta arterele.

In plus, fructele cu coaja lemnoasa sunt bogate in fibre, ceea ce te va face sa te simti plin si sa nu mai ai nevoie de alte gustari, te sfatuieste eHow.

Migdale

Migdalele sunt bogate in magneziu, potasiu, vitamina E, contin o cantitate foarte mica de grasimi nesanatoase si ajuta colonul. Un sfert de cana de migdale contine aproximativ 150 de calorii si 25% din doza zilnica recomandata de magneziu.

Nuci

Nucile se numara printre cele mai bune fructe cu coaja lemnoasa, deoarece contin cantitati mari de acizi grasi omega 3, ce sunt necesari pentru o inima sanatoasa. In plus, acestia au proprietati anti-inflamatorii care reduc efectele astmului si artritei. O portie de nuci contine 180 de calorii.

Nuci pecan

Acestea seamana foarte mult cu nucile obisnuite, insa coaja este neteda si foarte usor de spart. Mai mult, acestea sunt considerate o delicatesa. Adaugandu-le dietei tale o sa asimilezi 19 vitamine si minerale, printre care zinc, magneziu, vitamina E, vitamina A, cupru, potasiu si vitamina B.

Doar trei sferturi de ceasca de nuci pecan zilnic poate reduce colesterolul rau si proteja arterele. O portie contine cam 200 de calorii.

Caju

Acestea contin cea mai mica cantitate de grasime dintre toate, dar sunt bogate in cupru si zinc, ambele substante nutritive pentru corpul tau. O portie de caju prajit si uscat contine aproximativ 160 de calorii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#fructe coaja lemnoasa substante, #fructe coaja lemnoasa beneficii, #substante nutritive migdale , #fructe