Slabeste cu alimente de sezon

Luni, 27 August 2012, ora 10:34
3819 citiri
Slabeste cu alimente de sezon

Indiferent de anotimp, vrei sa arati intotdeauna bine, sa ai o silueta de vis. Acum, in aceasta perioada, de sfarsit de vara, ai posibilitatea sa faci o cura de slabire, consumand fructe si legume proaspat culese. Trebuie sa stii insa, ca fructe si legume productie proprie gasesti numai la piata.

Cele de la supermarket, perfecte ca forma, marime si culoare, dar fara arome si gust, sunt aduse de peste mari si tari, gata asezonate cu chimicale care sa le ajute sa reziste timpului si drumului lung dar si noilor conditii de clima.

Fa un drum in piata macar o data pe saptamana si aprovizioneaza-te cu fructe proaspete si legume abia culese din gradina, crescute si coapte sub razele soarelui.

Piersicile, zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizarea organismului, mai ales dupa o zi caniculara incarcata de stres. O piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.

Consumate dimineata, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extrem de hranitoare. Piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului. Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.

Strugurele este un aliment-medicament care se recomanda in tratarea unor afectiuni precum reumatismul, guta, bolile de piele, dar si in ulcer sau in curele de slabire. Cura de struguri poate ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism dar si in curele de slabire.

Castravetii, si ma refer aici la castravetii mici, "bubosi", crescuti in gradina, sunt cele mai indicate legume pe vreme de canicula. Au in compozitie cam 95% apa, dar nu orice fel de apa, ci una pura, speciala, pentru ca e plina de vitamine si saruri minerale.

Castravetii pot fi mancati fara probleme de persoanele care vor sa-si pastreze silueta. Nu contin grasimi si o suta de grame de castraveti au doar zece calorii. In plus, castravetii previn bolile si tulburarile de sanatate care apar frecvent atunci cand se pierd prea multe kilograme intr-un timp scurt.

Dovlecelul are un continut caloric mic, de doar 26 de calorii la suta de grame, fiind o leguma eficienta in curele de slabire. Poate fi preparat in mai multe feluri, are un gust bun si este bine tolerat de stomac.

Fasolea verde, bogata in antioxidanti, se recomanda, fara rezerve, in curele de slabire. O portie de 125 de grame de fasole verde are doar 40 de calorii dar asigura 25% din necesarul zilnic de vitamina K, 20% din necesarul de vitamina C si de vitamine din grupa B.

Profita de aceasta perioada si consuma zilnic fructe, ca atare sau sub forma de suc, si macar o salata de legume pe zi. O cura de fructe si legume te va ajuta nu numai sa-ti mentii silueta, dar sa-ti intaresti si imunitatea pentru sezonul rece care va incepe curand.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sucuri naturale fructe slabit, #fructe legume regim slabit , #fructe