Tot mai multi romani incearca sa le ofere copiilor fructe de sezon, iar specialistii spun ca fac foarte bine - sondaj

Vineri, 31 Mai 2019, ora 17:45
5659 citiri
Tot mai multi romani incearca sa le ofere copiilor fructe de sezon, iar specialistii spun ca fac foarte bine - sondaj
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Tot mai multi romani inteleg ca este bine sa le ofere celor mici fructele de sezon, in incercarea de a-i hrani cat mai sanatos, chiar daca rafturile magazinelor si aprozarele sunt tot timpul pline cu orice fel de fructe, aduse de peste mari si tari ori crescute pe repede inainte, cand nu ar fi, de fapt, vremea lor.

Peste 55% dintre cititorii Ziare.com care au raspuns unui sondaj online pe aceasta tema spun ca incearca pe cat posibil sa le dea celor mici fructele de sezon, iar specialistii le dau dreptate.

Iata cum au raspuns la intrebarea

"Cautam doar fructe de sezon pentru copil sau ne grabim si ii oferim de toate, doar pentru ca se poate?"

cei aproape 400 de utilizatori implicati in sondaj:

1. Fructe de sezon! - 55.38%%

2. De toate, daca se poate. - 38.71%

3. Nu m-am gandit. - 5.91%

"Fructele n-ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica a copilului. Dati pe cat se poate fructe proaspete, de sezon. Si, nu uitati! Pediatrul este singurul nutritionist al copilului vostru mic sau mare!", spune medicul pediatru consultat de Ziare.com in aceasta privinta, intr-un articol pe care vi-l recomandam:

Sfatul pediatrului: Ofera-i copilului doar fructe proaspete, de sezon

V.D.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#fructe sezon, #fructe copii , #fructe