Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce patim din cauza fumului de tigara si nu stim

Sambata, 09 Martie 2013, ora 08:28
7152 citiri
Ce patim din cauza fumului de tigara si nu stim
Foto: beverlyfund.org

Se stie ca fumatorii pasivi sunt expusi unui pericol real din cauza faptului ca inhaleaza fumul celor din jurul lor. Acum, un nou studiu arata ca oamenii care nu fumeaza sunt expusi unui alt pericol ascuns.

Acest efect este cauzat de mirosul care ramane in urma fumatorilor, chiar si dupa ce fumul a iesit din incaparea in care ei s-au aflat, scrie inquisitr.com.

La o conferinta tinuta la inceputul acestui an la o universitate din California, SUA, profesoara Manuela Martins-Green si colegii ei au prezentat rezultatele surprinzatoare ale cercetarii lor.

Acestia afirma ca functiile normale ale corpului si vindecarea unor rani sunt afectate de urmele fumatului. Martins-Green s-a concentrat asupra efectelor negative ale fumatului pasiv. De exemplu, un efect neplacut este cresterea nivelului de trigliceride din sange, acest aspect putand duce la ciroza hepatica, chiar daca persoana respectiva nu este alcoolica.

Un efect necunoscut al fumatului

In plus, cu adevarat surprinzator este efectul fumului de tigara al carui miros ramane in lucrurile din incaperi. Acest miros se impregneaza pe lucrurile din casa sau in masina si nu dispare mult timp dupa ce fumatul inceteaza in incaperea respectiva.

Sunt implicate aici substante chimice canceroase, cei care vor sa scape de ele fiind nevoiti sa scape complet de fumul de tigara pentru o perioada lunga de timp.

Specialistii de la universitatea din California considera ca acest aspect legat de fumat este ceva inedit si reprezinta o provocare pentru cercetarile viitoare. Aceste vesti ar trebui sa le dea mult de gandit celor care fumeaza in prezenta familiei sau a altor persoane. Ei ii pun pe ceilalti intr-un pericol real.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fumatori pasivi fumat tigari tutun, #boli cancer afectiuni fum tigara , #fumat