Metode alternative de a renunta la fumat

Joi, 17 Iunie 2010, ora 12:07
6094 citiri
Metode alternative de a renunta la fumat
Foto: SmokeOdors

E criza, si naravul de a-ti aprinde o tigara in pauza incepe sa devina extrem de costisitor. Insa cum te lasi de fumat? Dupa ce ai incercat de mai multe ori sa reduci treptat tigarile sau sa te lasi brusc, printr-un efort de vointa, ajungi uneori la concluzia ca ai nevoie de ajutor.

Hipnoza, acupunctura si meditatia pot reprezenta metode alternative pentru a te lasa de fumat, sau pot fi folosite in combinatie cu plasturii, guma cu nicotina sau consilierea psihologica pentru un rezultat eficient.

Armele principale in lupta cu tigarile sunt prietenii de nadejde, medicul si psihologul, carora trebuie sa le faci neaparat o vizita. Un specialist poate determina, in primul rand, ce tip de depedenta ai si care sunt metodele potrivite pentru a renunta la fumat.

Gamerii profesionisti au reactiile unor piloti de lupta si corpul unor fumatori batrani

Plasturii cu nicotina si guma cu nicotina nu dau rezultate mereu. Combinate insa cu terapii alternative si cu dorinta sincera a pacientului, il pot ajuta sa renunti la tigari definitiv, arata MSN Health.

Principalul tau scop, in utilizarea terapiilor alternative, trebuie sa fie stabilirea unui echilibru intre corp si minte si reducerea nivelului de stres, in asa fel incat nevoia de a fuma sa fie diminuata.

Cati bani s-ar economisi la buget, daca romanii s-ar lasa de fumat?

Hipnoza

Hipnoza poate sa schimbe comportamente rapid, fiind un prim pas pentru cei care vor sa renunte la fumat. Hipnoterapeutul va pune niste intrebari legate de obiceiul pacientului de a fuma, dupa care il va ghida catre o stare de relaxare, prin meditatie sau vizualizare.

Tigarile mentolate nu te ajuta sa renunti la fumat

Cand este intr-o stare de relaxare completa, terapeutul va face sugestii care ar putea sa motiveze pacientul sa se lase de fumat. Daca o persoana fumeaza cand se uita la televizor, spre exemplu, hipnoterapeutul va incerca sa rupa asocierea dintre cele doua activitati si sa o inlocuiasca cu un alt obicei sanatos.

Studiile nu au demonstrat ca hipnoza este cu adevarat eficienta, insa metoda promite. Un studiu realizat in 2007 a aratat ca pacientii care au combinat metoda hipnozei cu plasturele cu nicotina au avut sanse mai mari sa se lase de fumat.

La fiecare 16 minute, un roman moare din cauza fumatului

Acupunctura

Acupunctura este o tehnica traditionala chinezeasca, prin care se stimuleaza anumiti centri nervosi de pe corp, cu ace. Pentru fumatori, acupunctura poate reduce nevoia de a fuma, dar si simptomele de sevraj.

Punctele de insertie a acelor sunt, in genere, urechile, picioarele sau crestetul capului. Studiile au demonstrat ca acupunctura, combinata cu terapia comportamentala, reduce semnificativ nevoia de a fuma.

Exterior de fumator: 10 efecte vizibile ale fumatului

Utilizata in combinatie cu consilierea psihologica, acupunctura este de patru ori mai eficienta decat ca metoda singulara de tratare a dependentei de fumat, arata studiile. Cu toate acestea, alte studii arata ca nu este mai eficienta decat un tratament placebo.

Cu siguranta ca, atunci cand vine vorba de terapii alternative, conteaza foarte mult si vointa pacientului.

Meditatia

Meditatia, tehnica menita sa relaxeze corpul si sa ajute la concentrare, este una dintre cele mai eficiente terapii alternative, atunci cand este combinata si cu alte metode.

Fumatul pasiv tripleaza riscul de boli mintale

Un studiu din 2002 a aratat ca meditatia ajuta la eliberarea dopaminei in organism, ducand la sentimentul de relaxare pe care il cauta si fumatorii atunci cand isi aprind tigara.

Din acest motiv, meditatia ar putea inlocui cu succes tigarile.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#fumat, #renuntat fumat, #metode renuntat fumat, #alternative renuntat fumat , #fumat
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Si suflatul in vuvuzela ar putea inlocui cu succes tigarile :))