SUA au interzis vanzarea tutunului tinerilor sub 21 de ani

Sambata, 28 Decembrie 2019, ora 16:58
3915 citiri
SUA au interzis vanzarea tutunului tinerilor sub 21 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

O noua lege, care interzice vanzarea produselor din tutun catre oricine are varsta sub 21 de ani, a intrat in vigoare in Statele Unite ale Americii.

Anutul a fost facut de US Food and Drug Administration (FDA), anunta CNN.

Saptamana trecuta, presedintele Donald Trump a aprobat noua varsta minima intr-un pachet de legi, iar FDA a anuntat vineri pe site-ul sau web ca "acum este ilegal ca un retailer sa vanda orice produs din tutun - inclusiv tigari, trabucuri si e-tigarete - oricui sub 21 de ani. FDA va oferi detalii suplimentare pe aceasta problema".

Trump a facut anuntul si pe contul sau de Twitter.

Limitarea vanzarilor de tutun a fost promovata mult timp de un mix bipartizan de senatori: liderul majoritatii senatului, Mitch McConnell, un republican din Kentucky, senatorii republicani Mitt Romney din Utah si Todd Young din Indiana, precum si democratii Richard Durbin din Illinois, Tim Kaine din Virginia si Brian Schatz din Hawaii.

Cresterea varstei legale pentru achizitionarea de produse din tutun in Statele Unite de la 18 la 21 de ani reprezinta o realizare importanta a Casei Albe pentru sanatatea publica, dar deja mai multe state au adoptat legislatia pentru a creste varsta de cumparare a tutunului la 21 de ani.

In decembrie, 19 state au crescut varsta minima pentru a cumpara produse din tutun la 21 de ani, conform campaniei nonprofit pentru copiii fara tutun: Arkansas, California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Texas, Utah, Vermont, Virginia si Washington.

Washington, DC, si peste 500 de orase au crescut, de asemenea, varsta.

Trump a vorbit anterior in favoarea cresterii limitei de varsta pentru a cumpara produse din tutun, inclusiv e-tigarete, la 21 de ani.

Anuntul a venit pe fondul preocuparilor continue cu privire la cresterea numarului de tineri care utilizau tigarete electronice si produse asociate, precum si a numarului in crestere de leziuni pulmonare legate de acestea.

"Aplaudam eforturile congresului de a interzice vanzarea de produse din tutun tuturor celor sub 21 de ani si indemnam presedintele sa semneze acest proiect de lege. Asociatia Vapor Technology a pledat pentru cresterea varstei la 21 de ani pentru toate produsele din tutun, inclusiv tigarile electronice, si considera ca, impreuna cu grupurile de sanatate publica, acesta este cel mai semnificativ pas care poate fi facut pentru a reduce accesul si utilizarea tinerilor", a declarat Tony Abboud, directorul executiv al Vapor Technology Association, intr-un comunicat.

Multe organizatii de sanatate si de parinti au solicitat presedintelui sa faca mai mult decat sa creasca varsta legala de cumparare a tutunului.

Saptamana trecuta, Matthew Myers, presedintele Campaign for Tobacco-Free Kids, a declarat ca interdictia vanzarii fara a interzice, de asemenea, e-tigarile cu aroma nu va opri consumul in crestere.

"Cresterea varstei la 21 de ani este un pas pozitiv, dar nu este un substitut pentru interzicerea tigarilor electronice aromate care ademenesc si aduc dependenta copiilor nostri", a spus Myers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA interzis tutun minori, #SUA interzis vanzare tutun 21 ani , #fumat