Ziare.com

Tigarile cuser, permise evreilor in saptamana Pastelui

de Ionela Samoila
Joi, 28 Martie 2013, ora 22:00

   

Tigarile cuser, permise evreilor in saptamana Pastelui
Producatorii de tigarete din Israel au inceput sa-si inscrie marfa pe lista produselor aprobate de dieta cuser, astfel incat evreii sa poate fuma in Saptamana Pastelui.

Este pentru prima oara cand tigarile sunt incluse pe lista produselor permise in perioada postului de dinainte de Pastele evreiesc. Tigarile au fost verificate pentru a se vedea daca au intrat in contact cu cereale sau cu alte ingrediente nepermise de dieta cuser.

The Guardian scrie ca mai multe marci de tigari au fost avizate de grupul rabinic privat Beit Yosef, care a analizat continutul acestora si a ajuns la concluzia ca pot fi fumate in post.

Cu toate acestea, rabinatul Israelului nu vede cu ochi buni masura, sustinand ca tigarile sunt daunatoare sanatatii in orice perioada a anului, nu doar in saptamana Pastelui, atat de speciala pentru evrei deoarece celebreaza scaparea poporului lui Israel din robia Egiptului.

In aceasta saptamana, evreii mananca mata, o paine uscata facuta din aluat nedospit, in amintirea evenimentului care a insemnat trecerea de la robie la libertate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10411 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cupilashii kusher fumeaza tigari kusher

la ce varsta incep viata sexuala?

 

Bumsen: "la ce varsta incep viata sexuala?"

Depinde de rabin!...

ilustratia

este de la un carnaval si nu pare din saptamana pastelui. probabil ca viata sexuala o incep ca toti copii din lume: pa la 14 ani...

Da,cred ca ai dreptate,

e o poza de la un carnaval de Purim, singura sarbatoare vesela a religiei iudaice.

 

 

Controverse

E clar ca se cauta solutii pentru apropierea oamenilor de institutia bisericii, prin incercarea de adaptare la vremurile acestea. Se pare ca nu este o chestiune care sa aiba legatura cu o anumita religie, in momentul acesta, pentru ca religia nu reuseste sa adapteze mesajul transmis populatiei.

http://www.romaniatv.net/tag/postul-pastelui_31101

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor