Ziare.com

Fara tigari electronice si dispozitive care incalzesc tutun in spatiile publice inchise - proiect de lege

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 16:18

   

Fara tigari electronice si dispozitive care incalzesc tutun in spatiile publice inchise - proiect de lege
Mai multi parlamentari USR au depus la Senat un proiect pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, in sensul interzicerii fumatului tigarilor electronice si a dispozitivelor ce incalzesc tutunul in spatiile publice.

"Tigarile electronice si dispozitivele ce incalzesc tutunul nu ard materia vegetala, ci produc aerosoli. Drept urmare, nu este interzis consumul acestora in spatii publice, conform legislatiei in vigoare.

Or, necunoscand impactul pe care aceste produse il pot avea asupra sanatatii consumatorilor sau al persoanelor din jur, este necesara extinderea sensului legii pentru interzicerea acestor produse in spatii publice inchise, mijloace de transport in comun, locuri de joaca si institutii sanitare sau de invatamant.

Ratiunea acestor modificari legislative sunt similare (sic!) celor care au dus la includerea in forma actuala a Legii nr. 349/2002, art. 3 al 1 2 a prevederilor suplimentare privind interdictia tigarilor electronice in mijloacele de transport in comun", se arata in expunerea de motive a initiativei legislative.

Proiectul modifica urmatoarele articole: la art. 2, litera e) se modifica si va avea urmatorul continut: "fumat se intelege inhalarea involuntara a fumului rezultat in urma arderii tutunului continut in tigarete, tigari de foi, cigarillos si pipe, precum si inhalarea involuntara a aerosolilor rezultati in urma vaporizarii substantelor cu dispozitive electronice de tip tigareta electronica sau al dispozitivelor ce incalzesc tutunul fara a produce combusti amestecului". La art. 3, alineatul 1 2 se abroga.

Initiativa depusa la Senat, in calitate de prima camera sesizata, este semnata de 23 de parlamentari USR, PNL, UDMR si cativa independenti.

Pe acelasi subiect:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4550 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor