Alimente care cresc nivelul trigliceridelor

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 13:09
22121 citiri
Alimente care cresc nivelul trigliceridelor

Trigliceridele sunt grasimi pe care le iei din mancare si care se depoziteaza in corpul tau, astfel incat sa fie folosite mai tarziu pentru energie. Daca mananci mai multe decat ar fi nevoie, ele se acumuleaza si risti sa faci diverse boli destul de grave.

Iata ce trebuie sa eviti sau macar sa incerci sa nu consumi in exces, conform LiveStrong, pentru a-ti proteja sanatatea:

Sirop de porumb bogat in frunctoza

Zaharul adaugat in diverse alimente ce se gasesc in magazine ofera doar calorii si arome in plus, fara sa aiba si vreun beneficiu din punct de vedere al sanatatii. Siropul de porumb a devenit unul dintre cei mai intalniti indulcitori din comert si are un rol important in cresterea ratei obezitatii, caci este foarte bogat in calorii, crescand si pofta de mancare.

In plus, corpul proceseaza mai greu aceasta forma de carbohidrati decat orice altceva. Evita sucurile, cerealele dulci pentru micul dejun, bomboanele, ketchup-ul, hrana semipreparata, biscuitii si batoanele cu ciocolata.

Ulei vegetal hidrogenat

Acesta este o forma solida de grasime si se formeaza adaugand hidrogen peste uleiul vegetal. Se gaseste mai ales in margarina, care apoi este folosita in produse de patiserie, fiind o sursa de acizi grasi nesanatosi. Pe etichete nici nu se mentioneaza ca produsul ar contine asa ceva daca nu se depasesc 0,5 grame pe portie, asa ca te poti lasa pacalit foarte usor.

Faina cu aditivi

Pornind de la cerealele integrale se ajunge la o faina plina de aditivi, care nu mai este nici pe departe sanatoasa pentru corp. Graul si alte cereale se proceseaza si mare parte din nutrienti sunt eliminati, astfel incat produsul final nu mai are aproape deloc vitamine si fibre, ci este mai degraba doar o sursa nesanatoasa de trigliceride.

Evita painea alba, pastele, orezul alb si orice crezi ca poate contine un asemenea ingredient. Astfel vei preveni si bolile cardiovasculare.

Carne si produse lactate grase

Carnea si produsele lactate sunt surse bune de proteine si micronutrienti precum vitamina B sau fier. Totusi, daca sunt foarte grase, pot duce la obezitate, sindrom metabolic si un nivel ridicat de trigliceride.

Toata grasinea se depoziteaza pe artere si face foarte mult rau, asa ca atunci cand consumi aceste produse este bine sa le alegi pe cele mai slabe. Evita carnea de porc, untul, prajelile, carnatii, branza grasa, smantana sau sunca.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#trigliceride alimente, #trigliceride efecte, #trigliceride sanatate, #trigliceride boli , #grasimi