Alimente cu grasimi, care te ajuta sa slabesti

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 07:01
6214 citiri
Alimente cu grasimi, care te ajuta sa slabesti

Daca am arata pe masura alimentelor consumate, oamenii care consuma grasimi ar trebui sa fie grasi. Acest lucru nu este adevarat in orice situatie, caci depinde foarte mult de tipul grasimilor consumate.

Iata ce alimente contin grasimi care nu numai ca nu te ingrasa, dar te si ajuta sa slabesti, conform Men's Health:

Carne de vita crescuta natural

Carnea bio de vita este destul de scumpa si nici nu o gasesti peste tot, dar studiile arata ca aceasta contine acizi grasi omega 3 care te ajuta sa iti reduci riscul bolilor de inima.

Atunci cand vine vorba despre talie, aceasta este cea mai buna varianta de a ti-o mentine, caci vita are mai putine calorii decat alte tipuri de carne rosie. Carnea de vita provenind de la animale crescute in ferme are pe o portie cam 386 de calorii si 16 grame de grasimi, pe cand cea de la animale crescute la tara sau in ferme bio, cu iarba, are 234 de calorii si 5 grame de grasime.

In plus, si gustul carnii va fi mult mai bun in cea de-a doua situatie.

Uleiul de masline

Acesta este foarte bogat in polifenoli, substante care au efect anticancerigen. Are si grasimi mononesaturate, care te ajuta sa-ti mentii talia, sa ai un indice corporal in limite normale, caci se descompun repede in organism si iti furnizeaza energia, fara sa se depuna in celule.

Este foarte important sa nu sari peste micul dejun, caci vei avea un risc de 4,5 ori mai mare de a deveni obez in aceasta situatie.

Nuca de cocos

Cocosul are multe grasimi saturate, dar multe dintre acestea provin din acidul lauric, o lipida care lupta cu bacteriile si imbunatateste considerabil nivelul colesterolului. Suplimentele alimentare pe baza de cocos ajuta la combaterea obezitatii.

Jumatate dintre participantii la un studiu au primit 2 linguri de ulei de cocos pe zi, cealalta jumatate primind ulei de soia. Desi ambele grupe au slabit, cei din prima categorie au avut rezultate mai bune, mai ales in ceea ce priveste grasimea de pe abdomen.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra te ajuta sa ai un abdmen plat atunci cand o consumi cu cap, dar, pentru a profita din plin de beneficiile ei, nu astepta sa o consumi la desert.

Un studiu arata ca 100 de grame de ciocolata consumate cu doua ore inainte de masa, cu o concentratie de cacao de peste 17%, te ajuta sa ingerezi mai putine calorii. In plus, iti incetineste putin digestia, astfel incat senzatia de satietate ramane mai mult timp.

Untul de migdale

Numeroase studii au aratat ca migdalele ajuta la slabire, in ciuda continutului lor ridicat de grasimi. In cadrul unuia dintre ele au fost comparate rezultatele a doua diete pe durata a 6 luni. Un grup urma o dieta saraca in grasimi (18%), in timp ce al doilea grup consuma grasimi cu moderatie (39%), mare parte dintre acestea provenind din migdale.

Cel de-al doilea grup a avut rezultate mai bune, desi ambele consumau acelasi numar de calorii. In plus, subiectii care s-au delectat cu migdale au slabit cu 50% mai mult in talie decat ceilalti.

Migdalele limiteaza absorbtia grasimilor in corp, asa ca unele trec nedigerate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#alimente grase bune organism, #grasimi sanatoase organism, #grasimi sanatoase bune slabit, #slabire grasimi indicate, #grasimi benefice , #grasimi