Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce stimuleaza slabirea?

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 10:20
8785 citiri
Ce stimuleaza slabirea?

Dietele pentru slabit nu sunt eficiente daca nu se tine seama de cateva alimente recunoscute pentru viteza cu care ard grasimile. Practic, daca mananci toata ziua legume si fructe s-ar putea ca in scurt timp sa te intrebi revoltata - si pe buna dreptate! - de ce nu apar rezultatele.

Csid.roa alcatuit un clasament al substantelor-minune care nu ar trebui sa lipseasca din cura ta pentru slabit:

Taurina - aminoacid ce elibereaza hormonii responsabili de transportul grasimilor. Alimentele cu cel mai mare continut de taurina sunt scoicile, crabii si crevetii. Si, nu in ultimul rand, batoanele speciale pentru slabit.

Capsaicina - substanta iritanta care confera gustul specific ardeilor iuti de Cayenne. Aceasta creste temperatura corpului pe masura ce e ingerata, accelerand arderea grasimilor. In plus, intarzie instalarea senzatiei de foame.

Acidul linolic - acid nesaturat ce actioneaza asupra mucoasei gastrice, determinand-o sa retina mai multa grasime. In acest fel, grasimile care intra in circulatia sangelui vor fi mai putine, iar hormonii care au rolul de a le "topi" isi vor face treaba mai repede. Se gaseste in nuci, uleiuri vegetale si coacaze.

Metionina - aminoacid deosebit de important in descompunerea grasimilor. In lipsa lui nu se poate produce adrenalina, hormonul care elimina grasimile din jurul taliei. O gasesti in peste, iaurt, linte, branzeturi.

Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca de pe masa?

Grepfruitul - agentii care-i dau gustul amar au capacitatea de a "neutraliza" grasimile din alimentele consumate si de a bloca depunerea substantelor daunatoare in organism. In plus, stimuleaza activitatea sitemului digestiv. Asadar, nicio masa fara grepfruit!

Ghimbirul - puternic energizant, are rol in termogeneza si stimuleaza metabolismul. Avand un gust de lamaie iute, arde pur si simplu grasimile, motiv pentru care nu uita sa-l adaugi de fiecare data in macare.

Curcuma - planta ce stimuleaza secretia bilei la nivel hepatic, contribuind astfel la o digestie optima si la curatirea intestinelor. O gasesti in componenta condimentului curry, dar si drept colorant pentru unele branzeturi si sortimente de mustar de masa.

Semintele de chimen dulce - ajuta la expulzarea gazelor din intestine, au efect antispastic, stimuleaza metabolismul, sunt diuretice si, nu in ultimul rand, previn ingrasarea. Le poti adauga in salate.

Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#dieta, #alimente, #slabire, #arderi, #grepfruit, #ghimbir, #taurina , #grasimi